Wereldwijd zijn er slechts zeven bedrijven die de magische grens van $ 1000 miljard zijn gepasseerd. Zes daarvan zijn techbedrijven zoals Apple en Microsoft. De zevende in deze illustere club is Berkshire Hathaway, het beleggingsvehikel van de legendarische Warren Buffett. Het is één van de weinige bedrijven die niet actief is in de techwereld. Toch zijn er ook een aantal bedrijven die hard op de deur kloppen van de prestigieuze club van $ 1000 miljard.

Deze bedrijven zijn hard op weg naar een marktwaarde van $ 1000 miljard

Leden van deze club zijn Apple, Alphabet, Amazon, Microsoft, Saudi Aramco, Meta en Nvidia, en sinds kort dus ook Berkshire Hethaway, van de legendarische Warren Buffett. Ook Saudi Aramco vormt een uitzondering; dit oliebedrijf uit 1933 is de fossiele dinosaurus onder de glimmende techreuzen. Meta, het voormalige Facebook, is de jongste spruit, opgericht in 2004. Maar het echte wonderkind in dit gezelschap is Nvidia, dat erin slaagde om in een recordtijd van 96 dagen de biljoen-grens te doorbreken.

Nu vragen we ons natuurlijk af: wie zal de volgende zijn om deze prestigieuze club te betreden? BestBrokers heeft onlangs wat cijfers bekeken en denkt te weten wanneer de volgende kandidaten het felbegeerde biljoen-dollar-plafond zullen doorbreken. En verrassend genoeg zijn het niet alleen de hippe techbedrijven die in aanmerking komen. Ook enkele ouderwetse bedrijven staan klaar om de sprong te wagen. Neem Berkshire Hathaway. Volgens BestBrokers zou dit bedrijf ergens begin 2025 tot de club toetreden. Maar verrassend genoeg tikte het bedrijf afgelopen woensdag al even de biljoen-dollar-grens aan.

Novo Nordisk

Maar ook de farmaceutische gigant Eli Lilly, opgericht in 1876, staat op de drempel. Met hun lucratieve medicijnen, waaronder een veelbelovend middel tegen obesitas, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat ze die biljoen-dollar-drempel doorbreken. En als dat niet indrukwekkend genoeg is, kijk dan naar Novo Nordisk, het Deense bedrijf dat insuline produceert. Dit farmabedrijf groeit zo snel dat het binnenkort de hele Deense economie in zijn eentje zou kunnen overtreffen.

En dan is er Broadcom, een chipbedrijf dat profiteert van de AI-gekte. Het bedrijf maakt niet alleen chips, maar heeft ook een agressieve overnamestrategie. CEO Hock Tan, de bestbetaalde CEO in de VS, staat bekend om zijn no-nonsense aanpak, en dat lijkt vruchten af te werpen. Broadcom zou halverwege 2025 wel eens de volgende biljoen-dollar-reus kunnen worden. Tot slot hebben we ExxonMobil, een fossiele brandstofreus die misschien wel eerder dan Tesla de biljoen-dollar-waardering bereikt. Een oliebedrijf uit het stenen tijdperk zou Tesla, het paradepaardje van de schone energie, kunnen verslaan in de race naar de top.