Tinder is al enkele jaren een ‘dingetje’ als het gaat om daten. In de hedendaagse cultuur lijkt elkaar aanspreken in het echt bijna een uitstervende situatie, dus er moeten alternatieven gevonden worden voor het matchen van potentiële liefdesduifjes. De drang naar dating en sociaal contact is van alle tijden en ook de rijken der aarde zijn daar niet onvatbaar voor. Toch wil je als vermogend persoon niet zomaar plebs van links naar rechts swipen – en andersom. Nee, je zoekt uiteraard likeminded people. Gelukkig is daar een oplossing voor gevonden: Berkeley International. Een Tinder-dienst voor de rijken.

Berkeley International is Tinder, maar dan voor mensen met veel geld

Voor veel mensen met een bekende achtergrond, of een grote functie in het bedrijfsleven, is daten via Tinder al gauw onmogelijk. Niet omdat ze niet in staat zijn om een profiel aan te maken, maar vooral omdat mensen dan direct anders over hen denken, vanwege hun status en beroep. Laten we eerlijk zijn, als jij ineens een BN’er aantreft op tinder, dan wil je er maar wat graag mee matchen toch? Niet direct vanwege het feit dat hij of zij leuk en aardig is, maar in beginsel al vanwege het feit dat het een BN’er betreft.

Juist vanwege die reden is Berkeley International in het leven geroepen. Zoals ze zelf zeggen: ‘ondernemers en zakenlui gebruiken vaak headhunters voor hun nieuwe krachten. Wij zijn een soort headhunter voor het privéleven.’ Die zoektocht naar je perfecte match voor het leven naast werk en carrière is er niet zomaar een. Nee, Berkeley International neemt hun taak zeer serieus. Iedere kandidaat wordt geïnterviewd om zo erachter te komen wat de wensen en behoefte zijn. Bovendien wordt er een profiel gecreëerd van ongeveer 20 zinnen, welke ver weg blijft van hinten naar de ‘beroemdheid’ of CEO, maar een menselijk beeld creëert – zoals het hoort.

berkeley international dating match Pure Luxe

Foto: Instagram, Manny Khosbin.

Serieus daten met ‘gelijken’ heeft zo z’n prijs

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat dit serieuze aspect wordt onderschat. Juist daarom betaalt men een grote prijs voor hetgeen geleverd wordt. Om je in te schrijven bij Berkeley International wordt gevraagd zo’n €7.500 over te maken. Zodra dat gebeurd is, dan is er nog eens een jaarlijkse contributie van €7.500. Kortom, voor zo’n €15.000 in het eerste jaar gaan de experts van Berkeley International op zoek naar de perfecte match.

Om het geheel wel enigszins spannend te houden, worden er geen foto’s uitgewisseld tussen de twee match-zoekenden. Indien de profielen aan elkaar gelinkt worden dan belt de matchmaker met de man en met de vrouw. In dat telefoongesprek krijgen beiden de gelegenheid om vragen te stellen over hun potentiële date. Als er daarna wordt besloten om een date aan te gaan, ontvangt de man het telefoonnummer. Hij wordt geacht contact op te nemen. ‘We willen dat mannen op jacht gaan, daarom moeten zij de eerste stap nemen. Bovendien worden vrouwen graag als prinses behandelt, dus een man die haar voor zich probeert te winnen is een pré.’

Berkeley International zegt dat er een slagingspercentage van 87% in stand wordt gehouden bij de matchmaker. Hierbij gaan ze uit van een succesvolle relatie van een half jaar of langer. Je zou kunnen stellen dat de serieuze aanpakken z’n vruchten afwerpt. Mocht het percentage je niet overtuigen, dan zijn het de kantoren in 13 verschillende landen die dat misschien doen. Er zijn op het moment zo’n 5.000 leden ingeschreven die voornamelijk internationaal daten. Cijfers die duiden op een aardig succesvolle werkwijze.

Bron: Business Insider Nederland