Het is sinds kort een trend op het groeiende internetplatform TikTok: aan bezitters van dure en mooie auto’s vragen hoe zij aan hun geld zijn gekomen. De 23-jarige Daniel Mcdonald uit de Amerikaanse stad Dallas gaat momenteel de hele wereld rond met zijn video’s, waarin hij zonder aankondiging naar dure auto’s toe loopt om vervolgens de bestuurder te ondervragen.

Dure auto’s

De meerderheid van de ondervraagden zegt dat ze hun vermogen te danken hebben aan vastgoed, het ontwikkelen van software of dankzij een erfenis. De antwoorden lopen echter uiteen en dit levert leuke taferelen op. Het TikTok account van Mcdonald, die zichzelf de CEO van “What do you do for a living?” noemt, heeft al bijna een miljard weergaven en 6 miljoen actieve volgers.

In de video’s van Mcdonald, die hij op de app TikTok plaatst, zijn ook veel bekende mensen te zien. Zo spot hij sterren als Paris Hilton met een holografische BMW i8, Jason Derulo die zijn felgroene Lamborghini Huracan voltankt en de oprichter van de populaire app OnlyFans in een Rolls Royce Cullinan.

Brutaliteit

Echter, is niet iedereen fan van de manier waarop Mcdonald de mensen benaderd. Sommige bestuurders die door Mcdonald worden ondervraagd vinden het brutaal en ongepast. Hij komt immers zonder aankondiging en met een camera in zijn hand op de mensen afgelopen. Inmiddels zijn al veel rijke mensen in Amerika bekend met het concept en komt het voor velen van hen niet meer als een verrassing.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Daniel Macdonald (@itsdanielmac)

Bezitters van dure auto’s in Nederland kunnen voorlopig nog opgelucht ademhalen; de trend is (nog) niet overgewaaid naar ons land. Het zou echter zomaar kunnen zijn dat u en uw auto binnenkort deel uitmaken van een nieuwe internethype. Aan u dan de taak om te bedenken van welk geld de auto is betaald.