Freedom is een echte custom jacht, met interieurs en exterieurs ontworpen en gemaakt op maat zoals naar wens van de Italiaanse eigenaar, modeontwerper Roberto Cavalli. Het ontwerp van Freedom is van Tommaso Spadolini, die het gevaarte samen met Cavalli zelf ontwikkelde. Zijn handtekening is onmiskenbaar: beelden, gouden details en dierlijkere patronen. Uniek en extravagant zijn twee goede woorden om deze sloep samen te vatten.

Roberto Cavalli

In 1960 stopte Cavalli na drie jaar met zijn studie. Hij begon met het ontwerpen van kleding en datzelfde jaar richtte hij zijn eigen merk op. Begin jaren zeventig kwam zijn label van de grond om vervolgens in 1972 zijn eerste kledingwinkel in Saint-Tropez. Cavalli ontwierp in die jaren zijn eigen prints op leer, wat we nu ook nog steeds terug in zijn jacht zien.

Roberto Cavalli

Zijn eigen stijl is ook terug te zien in zijn eerdere 42-meter lange jacht ‘RC’, maar hij wilde er ook nog een ‘kleine’ jacht bij. Dat werd ‘Freedom’. Het 28-meter lange ‘Freedom’ is niet gemaakt voor feestjes, maar voor de relaxte vakantie van een stel. Hoe radicaal Roberto Cavalli ook is, hij wilde aanvankelijk dat z’n jacht slechts één hut had. Toch besloot hij om een ​​tweede voor de gasten te hebben – naast de ruimte voor de bemanningsleden.

Batman

Het exterieur is vanbuiten puur en alleen in het zwart. Het komt dan ook niet als een verrassing dat het deels is geïnspireerd op klassieke motorboten en deels op Batman. Agressief, maar toch verfijnd en stijlvol. Aan het achterschip verbinden twee bogen de vlieg en het hoofddek, evenals de cockpit, en worden ze een visueel element dat het jacht kenmerkt. Sinds de verkoop van het 28 meter lange aangepaste CCN-jacht in mei 2017 voor het eerst werd aangekondigd, zijn de details dun gezaaid.

jacht

Door de ongebruikelijke indeling bevindt zich de kombuis met volledige balken en eetruimte op het benedendek. Cavalli kookt graag zelf, dus de kombuis is bewust ruim gemaakt, met veel zit- en bewegingsruimte en een goede geluidsinstallatie.

De eetruimte buiten wordt beschermd door de wind, geflankeerd door twee grote glazen deuren geëtst met het Cavalli-logo. Het is ontworpen voor uitzicht op zee, comfort en bescherming tegen het element. “Buiten hebben we een witte bank met kussens met luipaardprint”, zei Cavalli eerder tegen Boat International.

Benieuwd naar meer jachten? Lees hier over het duistere jacht van zijn conculega Giorgio Armani

Roberto Cavalli
Roberto Cavallieetruimtedek