Commercieel gezien is Steven Spielberg de meest succesvolle regisseur van de tweede helft van de 20e eeuw. Hij is tevens een van de machtigste zakenmannen in Hollywood en hij heeft de grootste naamsbekendheid van alle filmmakers. Wie aan films denkt, denkt aan Spielberg en vice versa.

Steven Spielberg’s jacht

Iconische films al Jurrasic Park, Jaws, Schindler’s List, Saving Private Ryan, Raiders of the Lost Ark en E.T. komen allemaal vloeien uit de denktank van Spielberg. Met al zijn audiovisuele projecten wist hij een vermogen op te bouwen dat door Forbes wordt geschat op 3,7 miljard dollar. Met zo’n budget kan je een mooie villa, supercar of jacht kopen. In dit artikel schijnen we licht op dat laatste. Zie hier zijn jacht: Seven Seas, van Nederlandse makelij. De naam komt als eerbetoon aan zijn ‘zeven’ kinderen.

Steven Spielberg

Foto: Raphael Belly Photography

Het superjacht Seven Seas is gebouwd door de Nederlandse jachtbouwer Oceanco, gevestigd in Alblasserdam, dat in handen is van de Omaanse miljardair Mohammed Ali Al Barwani. Het jacht is in 2010 opgeleverd. Steven Spielberg kocht de sloep in 2016 naar schatting voor een schamele 145 miljoen euro.

‘We need a bigger boat’

Het megajacht is 86.01 meter lang. Er is genoeg plek voor 12 gasten (plus 26-koppige bemanning), het heeft 7 luxe suites, heli-platform, zwembad en uiteraard een volwaardige bioscoopzaal. Het jacht is ontworpen door Nuvolari Lenard in samenwerking met Azure Naval Architects. Nuvolari & Lenard is ook verantwoordelijk voor haar interieurontwerp.

Steven Spielberg

Foto: Raphael Belly Photography

Het unieke van de Seven Seas komt voort uit het dek van de privé-eigenaar, evenals het dek van de privéjacuzzi. Bovendien is er een groot scherm naast de jacuzzi, waarop Spielburg al zijn beste Holywood-films kan terugkijken en evalueren. Naast het zwembad is er ook een eersteklas fitnessruimte, een spa- en massageruimte en nog veel meer ontspanningservaringen voor lichaam en geest.

yacht

Foto: Raphael Belly Photography

Hier zal de 74-jarige legendarische filmregisseur nog járen plezier aan hebben, samen met zijn hele familie en naasten.