Deze historische villa uit de late 19e eeuw in de typische Toscaanse stijl uit de late renaissance domineert de hele vallei van Pistoia in Italië. Gunstig en strategisch gelegen in minder dan 25 minuten van Florence en iets meer dan 40 minuten van de kust.

De beroemdste kunstenaars die actief zijn in Toscane leverde een creatieve bijdrage aan de creatie van dit luxe pand in zestiende-eeuwse stijl. Een historische villa die momenteel wordt aangeboden door Sotheby’s International Realty.

Antiek en handgemaakt

Het interieur heeft een rijke afwerking, prachtige antieke meubels en prachtige fresco’s. De villa is toegankelijk via een lange, met bomen omzoomde boulevard, die uitkomt op een groot monumentaal atrium met twee trappen versierd met een rijkelijk bewerkte smeedijzeren leuning en prachtige handgeschilderde plafonds.

plafond

Men komt verder binnen in de grote hal met een prachtig beschilderd gewelf en met een prachtige open haard, de eetkamer en de biljartkamer met lambrisering in hout en deuren met gevels gesneden door dezelfde kunstenaars die het verfijnde meubilair voltooiden.

Keizerlijk wonen in Italië

Het eclectische (oud-Italiaanse bouwstijl) temperament van de vorige eigenaren komt ook tot uiting in de hoefijzerstal en in de diverse accessoires zoals de kennel en volière. De terrassen en de tuin hebben een grote weide stroomopwaarts met een grot, een trap en een fontein die is geïnspireerd op de historische traditie en stijl. Resideren als in vorst in de tijd van de Renaissance.

De luxe villa heeft een groot perceel grond dat deels bedoeld is als park van 6,5 ha, olijfgaarden en bos van in totaal 40 hectare groot. Langs de boulevard van het park ligt een tachtig meter lang zwembad dat wordt aangedreven door oppervlaktewater. Onder de oprit ligt een vlak terrein dat in gebruik is geweest als sportveld, dat nog leefbaar is als tennisbaan.

De villa wordt bediend door twee privéwaterbronnen die in twee grote ondergrondse baden stromen om te voldoen aan de waterbehoeften van de prachtige Italiaanse tuin van ongeveer 2,5 hectare en de woonruimtes. Ga naar Sotheby’s International Realty voor meer informatie. Om je koffers te pakken en dit Italiaanse avontuur aan te gaan, moet je wel 17.000.000 euro meenemen. Succes.

Is de prijs iets te fors of valt het niet geheel in de smaak? Dan val je misschien wel voor de charmes van deze Italiaanse wijngaard of deze villa op Sardinië.

hal Italië Italië