De New Yorkse zangeres deed haar rijexamen pas toen ze 30 was – in een Mercedes-Benz Class E – maar is volop bezig met het inhalen van haar verloren tijd. Ze heeft verschillende Amerikaanse klassiekers en Europese supercars gekocht én gereden. Lady Gaga is zonder twijfel een petrolhead. Haar roem en rijkdom veroorloven haar een leven vol luxe, inclusief elke auto die ze maar wil. In diverse videoclips reed ze in unieke voertuigen, maar haar eigen wagenpark is ook zeker imponerend.

Autocollectie Lady Gaga

Ze houdt van hot rods, musclecars en luxe sportauto’s. Ze heeft zelfs alles in bezit gehad, van Rolls Royce tot El Camino en van Lamborghini tot Ford (Mustang) . Hier is een blik op enkele van de fantastische auto’s die deze beroemde popster allemaal tot har verzameling heeft mocht laten rekenen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lady Gaga (@ladygaga)

Rolls-Royce Corniche III (1990)

De 35-jarige heeft liefst twee moderne Rolls-Royce Phantoms onder haar hoede, maar de Royce die haar het meest dierbaar was, was de Corniche III die ze in 2009 op de kop heeft getikt. Ze gaf dat exemplaar de naam “Bloody Mary”, vanwege de rode kleursamenstelling. Dit was in de tijd dat ze haar rijexemanen nog niet had behaald, dus was dit destijds haare enige auto van Gaga waarin ze in werd gechauffeerd. De popster werd in 2012 gefilmd, terwijl ze achterin de 6,75-liter cabriolet op weg was naar haar parfum-lancering in Manhatten. In 2014 besloot ze de auto te veilen voor een goed doel.

Lamborghini Huracán LP 610-4 coupe (2017)

Lady Gaga

Voor als de paparazzi te opdringerige wordt kan ze vluchten in haar Huracán. Ze heeft een Porsche Boxster en een Audi R8, maar haar favoriet is haar Lamborghini Huracán (ze heeft tenslotte Italiaanse roots) en ze zet er flinke kilometers mee in. Toen Lady Gaga in 2017 optrad tijdens de Super Bowl halftime-show, reed ze met de 610 pk sterke Lambo helemaal daarheen van Malibu naar Houston en weer terug.

Ford Mustang (1967)

Een van de Gaga’s eerste auto’s na het behalen van haar rijbewijs in 2016, voorheen bekend als Stefani Germanotta, was een opvallend groene Mustang met rallywielen. Ze reed met deze auto naar de lancering van haar vijfde studioalbum, Joanne.

Chevrolet El Camino (1970)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lady Gaga (@ladygaga)

De allereerste El Camino ging in 1959 in productie en was gebaseerd op de Impala van dat jaar. De 1970 versie kreeg een ietwat vierkantere neus en dubbele koplampen in een meegespoten behuizing. Gaga gaf haar geld uit aan een zwarte derde generatie El Camino pick-up. Een van de snelste in zijn soort, dankzij zijn 350 pk sterke V8. De New Yorkse zangers heeft hier en daar wat esthetische aanpassingen laten verichten, waarbij de deurklinken en alle badges zijn verwijderd, zodat het er geheel nog gladder en gestroomlijnder uitziet.

Chevrolet Nova SS (1969)

Dat Lady Gaga een echte patriot is, bewees ze wel tijdens haar performance bij de inauguratie van president Joe Biden. Maar dat wisten we eigenlijk al, gezien haar stereotype Amerikaanse musclecar. Een opvallende bak met twee V8-motoren: een 5.7 en een 6.5 en 375 pk onder de kap.

Lincoln Continental Convertible (1965)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lady Gaga (@ladygaga)

De Lincoln Continental van de vierde generatie werd door het management van Ford besteld als de beste in massa geproduceerde auto van zijn tijd – en het was een volbrachte missie. Het werd het Amerikaanse presidentiële beest tussen 1961 en 1977 en zal altijd herinnerd worden voor de moord op JFK. Dit was de eerste naoorlogse Amerikaanse cabriolet met vier deuren. Een ander statement is het elektrisch bediende dak. Aangedreven door een 7-liter V8.