Aan de één mooiste rivier van Nederland staat deze rietgedekte droomvilla te smachten naar nieuwe bewoners. Wanneer u de oprit oprijdt wordt al snel duidelijk dat de villa en omgeving een verrassing in petto hebben. Het is gestationeerd op slechts enkele minuten van Zutphen en staat garant voor bijna 2,4 hectare grond. Het rietgedekte landhuis steelt de show en is het stralende middelpunt van dit landgebied.

Rietgedekte villa met veel grond

Maar deze bijzondere plek aan de IJssel zag er niet altijd zo uit. Ooit stond hier een steenfabriek met een dienstwoning. In 2005 kozen de eigenaren om er nieuw leven in te blazen zette er deze elegante, witte villa neer voor in de plaats. De villa is in een klassieke stijl ontworpen en heeft 3 verdiepingen en nog een bergzolder. Gelukkig hoef je niet dag in dag uit de trappen te trotseren, want er is een lift aanwezig.

riet-gedekte-villa-5

Nadat je het hek voorbij bent gereden kun je via de rotonde parkeren op het terrein, onder de dubbele carport of in de dubbele garage. Dit pand biedt u mogelijkheden om wonen en werken te combineren of een praktijk aan huis in te richten.

Aan de rivierzijde ligt de woonkamer met open haard en plafondverlichting met daarnaast de knusse open keuken, de handige bijkeuken maar ook een master bedroom met uitgebreide badkamer. De master bedroom biedt toegang tot een inpandig, verwarmd terras met jacuzzi. Als je iets teveel hebt gedronken tijdens een gezellige jacuzzi-avond, moet je niet schrikken van het opvallende toilet.

rietgedekte-villa-7

Onder het huis is een groot souterrain waarin reeds een complete bar, keuken, toilet, biljart- en werkruimte is gerealiseerd – ingericht als een volwaardige bruine kroeg. (Zie foto’s onderaan het artikel). Op de eerste verdieping bevinden zich naast een prettige kantoorruimte, met uitzicht over de rivier, drie ruime slaapkamers, een badkamer en verder nog diverse balkons. In totaal dus vier slaapkamers verdeeld over een woonoppervlak van 445 m².

Een perceel van 2,4 hectare grond

Naast de indrukwekkende villa is d 2,4 hectare meegeleverd grond ook iets om enthousiast van te worden. Dit biedt mogelijkheden tot het houden van bijvoorbeeld paarden, maar kan helemaal zelf geïnterpreteerd worden. Over het terrein slingert een pad langs de paarden-/schapenstal (40 m²), langs het ezelverblijf en de overige bijgebouwen naar de weilanden.

rietgedekte-villa-3

De tuin loopt door tot aan met de rivier. Aan het water bevindt zich een aanlegsteiger en een boothelling met een lier. De daarnaast zijn er hier nog een aantal zitplaatsen om zolang als je wilt van het Nederlandse landschap te genieten.

Het wordt je aangeboden door Best Living NVM Makelaars & financieel adviseurs op Funda en bevat een vraagprijs van € 1.975.000.

badkamer biljart