Giorgio Armani, een levende legende in de modewereld, heeft een waar mode-imperium opgebouwd. Forbes schat zijn eigen vermogen op 8,8 miljard. Daarmee kan hij zich leuke speeltjes mee veroorloven. Zijn 65-meter lange superjacht ‘Main’ is een maritieme versie van de ingetogen esthetiek van haar succesvolle Italiaanse eigenaar.

Giorgio Armani

Armani wordt wereldwijd gezien als een van de meest prestigieuze namen in de mode-industrie. Aan geld en aanzien dus geen gebrek. Dat geldt uiteraard dan ook voor de gelijknamige oprichter. Zijn jacht werd in 2008 afgeleverd door de Italiaanse scheepsbouwer Codecasa.

Giorgio Armani

Het hele bouwproces duurde zo’n 30 maanden. De werf moest oplossingen vinden voor twee belangrijke verzoeken van de 86-jarige. De eerste was om jaloezieën te maken en de ramen die ze bedienen, naadloos aan te sluiten op de boot. Om zo een panoramisch uitzicht van binnenuit te creëren. De tweede was om een ​​glijdende salonvloer op het brugdek te installeren, waardoor er meer ruimte was voor het gebied dat de bovensalon met beneden verbindt.

Giorgio Armani

Niet onverwachts werd het merendeel van het interieur aan boord ontwikkeld door de eigen interieur-divisie van Armani. Het gekozen kleurenpallet steelt meteen de show, doormiddel van de metaal grijze plafonds en donkergroene muren. Elke gastenhut heeft echter een individueel kleurenschema.

Main maakt comfortabele accommodatie mogelijk voor maximaal 12 gasten in 7 hutten. Het jacht heeft ook 14 bemanningsleden, die volgens geruchten dagelijks worden onderworpen aan drie dagelijkse uniform ‘wisselingen’. Italianen nemen hun outfits hoogst serieus.

De nette stijl van het jacht is geïnspireerd op militaire schepen, legt de ontwerper uit. Een van de belangrijkste ideeën was om alle details en technische kenmerken te verbergen. Zo zijn tenders verborgen in een achtersteven garage en reiken ze recht naar het water.

Kostenpost

Main beschikt verder nog over een bioscoop, spabad, overdekte fitnessruimte en een groot zonnedek. De sloep is kostte de fashion designer ruim $60 miljoen. Zie hier het volledige portfolio van de Italiaanse scheepswerf.