De laatste tijd worden er zoveel high-end woning op Funda gezet, dat we het tempo haast niet meer kunnen bijhouden. Maar deze villa te Rosmalen laten we onder geen enkele omstandigheid aan onze neus voorbij schieten. Tamelijk verscholen achter een barricade van groen en een brede toegangspoort staat op Slagkampweg 2 een in het oog springende, rietgedekte villa. Een die wordt gekenmerkt door een eigen signatuur en een onweerstaanbare charme.

Opvallende architectuur

De villa staat op 1.940 m2 eigen grond in een landelijk gebied net buiten Rosmalen, met een woonoppervlak van 315 m². Tijdens de ontwerpfase van de tuin heeft de tuinarchitect gekozen voor ingetogen schoonheid, respectvol ten opzichte van de opvallende architectuur waar de villa mee pronkt. Het niveauverschil ten opzichte van de achtertuin zorgt ervoor dat het souterrain een volwaardige verdieping is en de duistere trap vormt een directe verbinding met het terras nabij de woonkeuken.

moderne-rietgedekte-villa

Grote raampartijen dragen ook bij aan de optimale verbinding met de tuin en biedt grenzeloze uitzichten over de natuurrijke contreien. De architect heeft de woning naar wens van de huidige bewoners voorzien van een souterrain op tuinniveau en twee bovengelegen verdiepingen. De eikenhouten spanten, het rieten dak en de zwart gekleurde gevelbekleding vormen een intrigerend contrast met het overige metselwerk.

Bijgebouw

Die villa trekt alle aandacht zich zich toe, maar ook het vrijstaande bijgebouw verdient het om in de schijnwerpers te staan. Dit aparte gebouw kan voor diverse doeleinden worden ingezet en ingedeeld. De begane grond is ingedeeld met een portaal en een grote ruimte die parkeergelegenheid biedt aan meerdere auto’s.

rietgedekte villa

Middels een trap is het souterrain te bereiken. Van hieruit is de villa ook inpandig te bereiken. Het bijgebouw is voorzien van elektra, water, riolering en voorbereiding voor verwarming waardoor een gedeelte ook de rol in kan vullen als gastenverblijf. De kelder van het bijgebouw is geheel voorzien van vloerverwarming.

Vraagprijs van de rietgedekte villa

De makelaar in kwestie opereert onder de vlag van Het Waare Huis en vraagt € 2.575.000 voor dit moderne stulpje.

rietgedekte villa