Voetballers en auto’s zijn onafscheidelijk. Ook ex-voetballers rijden rond in het beste van het beste, maar zetten er zo nu en dan ook eentje aan de kant. Als je geen genoegen nemen met een random tweedehands, maar mag de wagen wel wat uitstraling hebben. In dat geval wordt je intresse wellicht gewekt door de BMW X6 van Dirk Kuyt van de hand heeft gedaan.

De BMW X6 M Hamann van Dirk Kuyt

Als je nog budget hebt voor een ‘nieuwe’ auto, dan rijd je wellicht binnenkort in zijn oude automaat. Oud is misschien niet het rechtmatige woord, want de wagen van de voormalige profvoetballer uit 2013 heeft slechts 94.424 kilometer op de teller staan. Dat is dus zeer acceptabel. Voor Dirk Kuyt is de verkoop van zijn wagen een logische stap. Nu hij ook lekker heeft gescoord buiten de lijnen is het tijd voor een grote schoonmaak. Na de aankoop van een waanzinnig mooie villa is er blijkbaar geen ruimte meer voor de BMW en dus gaat de vierwieler de verkoop in.

BMW-X6-5Wat de exacte reden van de verkoop van ‘zijn’ BMW 4.4i M Hamann is niet bekend. Wel is het degenen die Kuyt recent nog op tv hebben gezien opgevallen dat hij een nieuwe image voor zichzelf heeft gecreëerd. Daarnaast tikte hij recent een nieuwe woning in Noordwijk op de kop, waar hij samen met zijn nieuwe liefde in is getrokken, en heeft zijn uiterlijk een drastische metamorfose ondergaan. Wellicht paste deze BMW niet meer bij zijn nieuwe idealen.

Features en opties

Wat de reden ook mag zijn, het gaat niet ten koste van de auto, die beschikt over diverse interessante opties. We hebben het over 2.280 kg zware wagen met een elektrisch glazen schuif-/kanteldak, sportstoelen, M aerodynamica, uitgebreid geluidssysteem en een algeheel luxe interieur.

BMW-X6-1

Ook qua vermogen schiet de BMW X6 niks te kort. Onder de motorkap ligt een 555 pk sterk motorblok waar een topsnelheid van 250 km/u uitgeperst wordt. Tijdens het accelereren zit je binnen vijf seconden op de 100 km/u. Niet weerzinwekkend snel, maar wat verwacht je voor deze prijs.

De Feyenoord laat de verkoop verlopen via Auto Keuijzers, waar het bakbeest met 94.424 kilometer op de teller aangeboden wordt voor een schappelijk bedrag van € 67.900.

Dirk Kuyt