Met steden als Bern, Zürich, en Genève zet Zwitserland zich op de kaart als een uiterst divers land met een flora en fauna om bij weg te droom. Het Alpenland staat echter ook wereldwijd bekend als een belastingparadijs, waar de primaire levenskosten behoorlijk hoog zijn, maar qua vastgoed is hier ook genoeg te beleven. Een goed voorbeeld: het Royal Estate Merlinge Castle in hoofdstad Genève.

Een voormalig Italiaans koningshuis in Genève

Het Royal Estate Merlinge Castle bevat een woonoppervlak 1500 m² met acht slaapkamers en talrijke ontvangstruimten. Het historische landhuis werd in 1625 uit de grond gestampt en was door de eeuwen heen voornamelijk eigendom van adellijke families. Daarna maakte het onderdeel uit van het Italiaanse koningshuis.

Kasteel Geneve

Het Zwitserse kasteel heeft nog altijd de klassieke inrichting en is gebaseerd op de stijl van het toenmalige Italiaanse koningshuis. Elder in het uit de kluiten gewassen pand is een recreatiekamer met een pooltafel, een flatscreen tv en een kleine bar. Buiten is het overigens ook heurlijck vertoeven, mede mogelijk gemaakt door de riante tuin en een zwembad van wel 24 meter lang.

Kasteel GeneveExtra’s van het huis

Op het kolossale perceel van 50 hectare is uiteraard meer dan alleen een kasteel te vinden. Los van de Franse tuinen zijn er ook nog diverse bijgebouwen aan te treffen. Deze zijn nog niet ingericht, maar bevatten dus wel zeeën aan ruimte voor eigen inbreng. En daarnaast: wie het geld heeft om zo’n gigantische kavel met kasteel op de kop te tikken, heeft ook ongetwijfeld genoeg liggen om de leegstaande delen vorm en kleur te geven.

De woning wordt aangeboden op Sotheby’s International Realty en wordt vertegenwoordigd door makelaar Alan Bazbaz. De prijs is op aanvraag, maar houd rekening met tientallen, zijne het niet honderden miljoenen.

Zwitserland