Monaco is het toneel waar rijken kunnen patsen met hun voer- en vaartuigen. Bentley’s, Ferrari’s en Lamborghini’s, maar ook jachten van jewelste, zijn hier dagelijkse kost. Soms zit de waarde van zo’n object in een onverwachte hoek. Bij (auto)dure merken gaat het vooral om de samenstelling en het vermogen van de bolide, maar een auto kan ook flink in waarde stijgen dankzij een combinatie van nummers op de kentekenplaat.

Peperdure kentekenplaat

Een Midden-Oosterse eigenaar van een Lamborghini Aventador SVJ Roadster bezit een kentekenplaat die alleen al €10 miljoen kost. Om dit in perspectief te plaatsen, een Lambo SVJ Roadster begint bij ongeveer €400 duizend, wat het kenteken 25 keer zo duur maakt als de peperdure auto zelf. De Italiaanse bolide werd opgemerkt en gefilmd in Monte Carlo, Monaco door door YouTuber Fipeux, maar het nummerbord, waarop simpelweg “123” staat, is geregistreerd in Qatar.

Lamborghini

De kentekenplaat is op een veiling op de kop getikt en heeft hij bijna €10 miljoen betaald voor het unieke driecijferige registratienummer. Als de informatie waar is, zou het Qatarese kenteken wel eens de duurste in zijn soort kunnen zijn.

Kentekenplaat

Hoewel er in 2008 nieuws was dat een in Abu Dhabi gevestigde zakenman Saeed Al Khouri $ 14 miljoen had opgehoest voor een kentekenplaat met het nummer ‘1’. Het klinkt misschien belachelijk om miljoenen dollars uit te geven aan unieke kentekenplaten, maar het blijft nog steeds een van de meest geprefereerde personalisatie-opties onder kapitaalkrachtigen.

Lamborghini SVJ Roadster in het parelwit

Ook al steelt de kentekenplaat de show, mag er ook licht worden geschenen op SVJ Roadster die ‘m draagt. Dit model is geschilderd in mat parelwit en bevat glanzend zwarte accenten, zowel het exterieur en interieur. Kijkend naar de specificaties, wordt de Aventador SVJ Roadster aangedreven door een 6,5-liter V12-motor die 759 pk en 531 Newtonmeter koppel levert. Dit is genoeg om de supercar in slechts 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u te rollen en ‘m een ​​topsnelheid van 350 km/h te geven.