Spanje blijft ons keer op keer weer aangenaam verrassen. Met name Alicante is een bedevaartsoort voor menen die voor een prikkie een vakantiewoning willen aanschaffen. In de meeste geval vindt dat plaats in een nieuwbouwwijk, met tientallen, of soms zelfs honderdtallen, aan exact dezelfde huizen. In principe niets mis mee, maar je bent dan wel één van de velen en dat wil je niet. In Salinas, in de provincie Alicante in de regio Valencia, staat een vrijstaande villa op je te wachten, waar alles aanwezig is om een Bed & Breakfast van te maken.

Landhuis in Spanje op ruim perceel

De woning is instapklaar en ligt op nog geen 35 minuten van de Internationale Luchthaven Alicante. Het landhuis is 15 jaar geleden gebouwd, in een rustieke Spaanse stijl, en werd omliggend voorzien van palmbomen en veel loungeplekken. Met een fantastische buitenruimte, meer dan 80m2 van overdekte terrassen rondom woning, is het hoogtepunt het drie meter diepe zwembad met een geïntegreerde jacuzzi en onderwaterverlichting.

Spanje

De living, met houtkachel en grote open eetkeuken, ziet er daarentegen enigszins basic uit, maar als vakantiehuis – of verhuurproject – is het prima. Voor deze prijs hoef je ook echt niet meer te verwachten. De keuken is van alle gemakken voorzien en beschikt over diverse Siemens inbouwapparatuur; een inductie kookplaat, dubbele koelkasten en een wijnkoeler met twee temperatuurzones.

Met 147 m² aan woonoppervlak huist de vrijstaande woning drie slaapkamers en twee badkamers op de begane grond. Er is nog wel onderbouw, in de vorm van een kelder, die als opslagruimte fungeert.

Maar waar de zon altijd schijnt ga je uiteraard niet binnen baden in het zweet. De enorme veranda leent zich als ideale plek om te bakken of nog even voorzichtig in de schaduw blijft zitten. Of ga bij bij het zwembad onder het robuuste zonneprieel zitten.

Afwijkend van veel andere Spaanse woningen heeft deze villa zeer hoge plafonds en zijn alle drie vertrekken afgewerkt met sierlijke, zichbare houten balken. Om insecten en ander gespuis tegen te houden zijn alle ramen voorzien van geïntegreerde zonwering en insectenhorren, zodat je zonder zorgen je welverdiende nachtrust kan pakken.

Energiekosten

De energiekosten bij fulltime verblijf bedraagt circa € 120 per maand. Deze maandelijkse lasten denken alle kosten van de verlichting en de zwembad-, warmtepomp-, keuken- en tapwaterinstallatie. Maar op de daken en het terrein is ruimte genoeg om zonnepanelen te plaatsen om alles energieneutraal te maken.

Spanje

Op het ‘afgehekte’ terrein van 11.000 m² in Spanje is ook nog een gastenverblijf te vinden. Deze heeft een warmtepomp, twee slaapkamers, een keukentje, een living en terras.  Elders op de lap grond terrein staat ook nog een casita (klein huisje), gebouwd in de stijl van de hoofdwoning. De huidige eigenaren hebben daar weinig mee gedaan, maar met een beetje vindingrijkheid kan daar zo een tweede gastenverblijf van maken.\

Het vrijstaande huis op Paraje Camara 315 staat nu op Funda met een vraagprijs van € 395.000. Dat komt neer op € 2.687 per m². Lang niet mis, nietwaar?