De woning op de Sanderswatering 2 is een synoniem voor uniekheid en abstracte architektuur. Het pand met 240 m² woonoppervlak is gelegen in in de dorpskern van Zuidland, onder Spijkenisse, en biedt grenzeloze vrijheid en privacy in een landelijk omgeving. De inventaris en het kleurrijke meubilair van het hoofdgebouw, bijgebouw en tuin is in geheel of gedeeltelijk over te nemen.

Unieke bouwstijl in Zuidland

De oplevering van de villa vond plaats  in 1997 onder architectuur van Peter Paul Ausems. Vervolgens kwam daar in 2000 een studio bij en werd vier jaar later de hoofdwoning opgebouwd. Aan de voorzijde van het perceel van 895 vierkante meter ligt een oprit met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. Aan de linkerzijde een vrijstaande houten berging met toegang tot de tuin, onder architectuur aangelegd.

Met vier slaapkamers, twee badkamers en een volledig zelfvoorzienende studio is het een idyllische gezinswoning. Inpandige garage, meerdere parkeerplaatsen op eigen terrein en veel bergruimte. Vanuit de hal toegang tot de inpandige garage voorzien van een schuifpui, thans in gebruik als berging, bijkeuken en wasruimte, doorloop naar de moderne badkamer met inloopdouche, wastafelmeubel, toilet en vloerverwarming.

Woonruimte met raampartijen tot de nok 7 meter gecombineerd met een vide zorgt voor een ruime lichtinval en is een echte blikvanger. Deze zijde van de woning is voorzien van een dubbele schuifpui met fraai zicht op de sfeervolle schaduwrijke zij tuin. De moderne keuken heeft een hoogglans kleurstelling en natuurstenen werkblad voorzien van A-merk inbouwapparatuur.

Elders is de ‘open’ zithoek is centraal gesitueerd en vormt het middelpunt van de parterre. Aan de tuinzijde is een ruime eethoek voltooid met vrij zicht op de zij- en achtertuin die middels een schuifpui aan zowel de zij- als de achtergevel te bereiken is.

Industriële overloop met master bedroom

Eenmaal bovenaam de open trapopgang loop je over de industriële overloop die toegang verleend tot vier ruime slaapkamers, waaronder de master bedroom en de ‘hoofd-badkamer’ die voorzien is van een ligbad, douchecabine met sunshower en vloerverwarming. De oostgevel op deze verdieping is transparant wat bijdraagt aan de sfeervolle lichtinval.

Het thema gaat ondervindend door naar de tuin met buitenkeuken/bar en gashaard. Als we jou waren zouden we meteen die bar overschilderen, want als er iets fout is, dan is het de kleurencombo groen-paars wel. Maar de ingebouwde boretti bbq maakt het allemaal wel weer goed.

In 2000 werd er een studio bijgebouwd, met dezelfde materialen en in stijl van de huidige woning. Deze ruimte van 38 m2 is voorzien van een badkamer met douche, toilet en laat door de riante raampartijen net als z’n grotere broer veel lichtinval binnen, maar dat kan middels de verduisterende gordijnen ook worden geblokkeerd, wanneer nodig. De makelaar van dienst noemt het “ideaal als kantoor, studio, praktijkruimte of gastenverblijf.”

Al met al staan al deze onderdelen in Zuidland tezamen te koop voor € 1.250.000. Dat komt neer op een vierkantemeterprijs van € 5.208. Best schappelijk, nietwaar? Maar oordeel vooral zelf.