Wanneer we het hebben over de rijksten van deze aarde, komen we uit bij personen van het mannelijke geslacht. Namen als Jeff Bezos, Elon Musk, Bill Gates, Mark Zuckerburg, Bernard Aurnalt en Warren Buffet. Dat sluit natuurlijk niet uit dat vrouwen, op welke manier dan ook, een groots kapitaal beheren. Hier volgen de 5 rijksten.

De 5 rijkste vrouwen

Op Bloomberg’s Billionaires Index wordt dagelijks bijgehouden wie het meeste geld op zijn naam heeft staan en zo kunnen we accuraat de rijkste vrouwen eruit pluizen. De meesten van hen hebben hun vermogen echter verdiend door erfgenaam te zijn of dankzij een echtscheiding, zoals het geval bij de vrouwen van Jeff Bezos en Bill Gates. Toch zijn er ook enkele vrouwen die selfmade miljardair zijn, zoals Oprah Winfrey, Rihanna, Kim Kardashian en Kylie Jenner.

Echter halen die vier de lijst bij lange na niet. Deze volgende 5 wel.

5.  Jacqueline Badger Mars ($ 51,3 miljard)

We beginnen met de oudste van het gezelschap, de 82-jarige Jacqueline Mars. Zij is de dochter van Audrey Ruth en Forrest Mars, Sr., en kleindochter van Frank C. Mars. En inderdaad, dat waren de oprichters van het gelijknamige, in 1911 opgerichte, bedrijf Mars Incorporated. Als erfgename vertegenwoordigt ze een vermogen van $ 42,3 miljard dollar.

4. MacKenzie Scott ($ 57,6 miljard)

MacKenzie Scott stapte in 1993 tot 2019 getrouwd met Amazon-CEO Jeff Bezos, tegenwoordig ‘s werelds rijkste man. Terwijl haar ex-man nu aan het daten is met Lauren Sanchez, is Scott hertrouwd met een scheikundeleraar. Ze was een van de eerste werknemers van Amazon en kreeg na de scheiding met de oprichter ervan4% aandelen van het e-commercebedrijf ($ 38 miljard, waardoor ze vrij nieuw is in de rijkenlijsten. Het totaalvermogen van MacKenzie Scott wordt op het moment van schrijven op $ 57,6 miljard, maar gezien het feit dat ze veel aan goede doelen schenkt, zal ze gauw dalen in de index.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jeff Bezos (@jeffbezos)

3. Julia Flesher Koch ($ 61,1 miljard)

En van de oudste, gaan we meteen door naar de jongste. Zij luistert naar de naam Julia Flesher Koch. Ze is de weduwe van zakenmagnaat David Koch, een Republikein die in 2012 meer dan $ 100 miljoen uitgaf in een mislukte poging om zich te verzetten tegen de herverkiezing van president Barack Obama. Hij was de vice-president van Koch Industries, Inc., een Amerikaanse multinational die zich focust op uiteenlopende industrieën, zoals olie en chemicaliën .

Na het overlijden van David in augustus van 2019 erfde Julia miljarden en vandaag de dag wordt haar vermogen geschat op $ 56,2 miljard. Net als haar overleden man pompt ze veel knaken in verschillende filantropische initiatieven en goede doelen.

2. Alica Walton ($ 62,7 miljard)

Alice Walton is de enige dochter van Walmart-oprichter Sam Walton. Ondanks dat ze niet voor Walmart werkt, beheert ze wel een aanzienlijk gedeelte van de aandelen. Ze houdt zich bezig met kunt, opende in 2011 haar eigen museum, en probeert het  gezondheidszorgsysteem van Amerika te verbeteren.  Anno 2022 wordt haar vermogen geschat op $ 62,7 miljard en hiermee neemt ze plaatst achter haar familieleden Rob ($ 64,2) en Jim Walton ($ 64,6).

Foto: YouTube/Arkansas PBS

1. Francoise Bettencourt Meyers ($ 94.9 miljard)

Terwijl ze op nummer 11 staat van de rijkste mensen op aarde, bekleed ze de nummer 1 positie als we het filteren op vrouwen. Françoise Bettencourt Meyers is de enige dochter van de Franse L’Oréal-erfgename Liliane Bettencourt. Toen haar moeder in 2017 overleed, erfde ze 26% van de aandelen van het Franse cosmeticabedrijf. Ze heeft een geschat vermogen van $ 94,9 miljard.