Hongarije is een land dat nou niet bepaald bekend staat om z’n welvaart, maar toch zijn er individuen uit dit centraal Europese land die beschikken over indrukwekkende vermogens. De 52-jarige zakenman György Gattyán is er daar een van en zijn vermogen zit deels verstopt in vastgoed. Zoals een pand hoog in de bergen van Beverly Hills, die hij reeds de markt op takelde.

György Gattyán, in 2014 de allerrijkste Hongaar

In 2014 oversteeg het vermogen van deze zogenaamde ‘Porn King’ – die zijn fortuin verdiende met online erotica en de camsite LiveJasmin – volgens Forbes dat van Sándor Csányi, bankier en bestuursvoorzitter van OTP Bank, waardoor hij werd omschreven als de rijkste man van Hongarije.

Maar de Gattyán heeft zijn business niet beperkt tot een markt en sindsdien kunt u hem ook kennen als de eigenaar van Kodolányi University en mede-oprichter van de Prima Primissima Foundation. Hij stelde zich in 2022 ook kandidaat als premier voor de Hongaarse parlementsverkiezingen van 2022, maar tevergeefs.

Vraagprijs van $ 33 miljoen

Zijn villa in Beverly Park ligt hoog in de bergen van Beverly Hills en wordt door de makelaar omgeschreven als “de meest exclusieve 24-uurs bewaakte, ultra-luxe gemeenschap in Los Angeles”. Gattyan heeft het landgoed onlangs op de lijst gezet met een vraag van $ 33 miljoen, terwijl hij er zelf 9 jaar geleden $ 24 miljoen voor afrekende.

De woning valt vanaf de straatkant en de riante motorcourt op vanwege de witte gevels en de neoklassieke bouwstijl. Het werd gebouwd in 1992 en het hoofdgebouw werd uitgerust met zeven slaapkamers en 10 badkamers verspeidt over meer dan  iets meer dan 1282 vierkante meter aan woonruimte op twee niveaus.

Luxueuze en moderne voorzieningen

Het gastenverblijf van de Hongaar wordt vooralsnog ingezet als fitnessruimte en in de garage kunnen vier auto’s worden drooggehouden. Een stijgende dubbele voordeur komt uit in sierlijke interieurs doorspekt met rijke hardhouten vloeren, kroonluchters en naadloze binnen-buitenomgevingen. Andere hoogtepunten van het interieur zijn marmeren vloeren, de smeedijzeren trap en een warme familiekamer die verbonden is aan de gastronomische keuken.

Verdere voorzieningen omvatten een wijnkelder, een bioscoop, een uitgestrekt grasveld, een zwembad met verhoogde spa, een tennisbaan en verschillende ruimtes die bedoeld zijn om buiten te loungen. Zie het aanbod op de website van The Agency.