Elmer Alvarez was dakloos op het moment dat hij een cheque van $ 10.000 vond op straat in de staat Connecticut in de Verenigde Staten. Uiteraard had hij die som geld zelf goed kunnen gebruiken, maar hij besloot om hem terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Elmer gaf de cheque terug zonder enige verwachting dat hij beloond zou worden, maar dat is wel degelijk gebeurd.

Cheque van ($ 10.000) gevonden op straat door dakloze

De cheque was afkomstig van de makelaar Roberta Hoskie, die de cheque op een druk kruispunt had verloren en pas de volgende ochtend doorhad dat ze ‘m was kwijtgeraakt. Elmer zei tegen CBS News dat het eerste wat in hem opkwam toen hij de cheque vond, was: “Ik moet die persoon gaan zoeken.”

“Het is nooit in me opgekomen omdat ik een beslissing nam om mijn leven te veranderen. Ik ben al drie jaar clean,” zei hij vervolgens over het mogelijk innen van het geldbedrag.

Toen Roberta ontdekte dat de cheque was teruggegeven, was ze vastbesloten Elmer te vinden en hem persoonlijk te bedanken. “Ik verwachtte een mooie, gladgeschoren man in een blauw pak aan te treffen,” zei ze. In plaats daarvan kreeg ze Elmer, die een vriend had meegebracht omdat zijn Engels niet erg goed was, die Roberta vertelde dat Elmer dakloos was en verslaafd is geweest. Toen Roberta Elmer een cheque overhandigde om hem te bedanken, barste hij in tranen uit.

Roberta samen met Elmer

Stigma rondom daklozen doorbreken

Roberta streamde haar ontmoeting met Elmer op Facebook Live in de hoop het stigma rond daklozen te doorbreken. Want volgens hen kan het iedereen overkomen.. “Ik weet wat het is om dakloos te zijn. Niemand verdient het om zo te leven,” zei hij.

Dit vond allemaal in het einde van 2018 plaats en Roberta hielp de dakloze Elmer vervolgens met het vinden van een ​​appartement en betaalde zijn huur voor zeven maanden zodat hij iets kon gaan opbouwen. Ook hielp ze hem met een studie en werken ze samen aan een klein vastgoedproject om daklozen te ondersteunen. Het zal ze geen rooie cent opleveren, maar, net als de manier waarop ze elkaar ontmoette, zal het heel wat teweegbrengen voor individuen.