Een 30-jarige medewerker van bankbiljettendrukker Joh. Enschede slaagde erin om begin 2017 € 2 miljoen aan nieuw gedrukte bankbiljetten van € 50 naar een onbewaakte opslagruimte te brengen. Van al dat geld kreeg hij het voor elkaar om in etappes in totaal € 375.000 naar buiten te smokkelen in zijn onderbroek. Ook werd er nog € 50.000 gevonden in zijn tas in de kleedruimte.

Medewerker drukkerij van bankbiljetten steelt bijna 4 ton

De man werkte voorheen als plaatsvervangend teamleider voor de Haarlemse drukkerij Joh. Enschedé in Haarlem, die destijds onder meer eurobankbiljetten maakte, maar werd direct nadat zijn diefstal opgemerkt werd eruit gebonjourd. Ondanks dat werd hij ergens anders aangenomen, maar zijn nieuwe werkgever mag de werknemer ontslaan omdat hij niet geheel de waarheid sprak over zijn criminele verleden. Wel strijkt de man nog bijna € 16.000 aan salaris en ontslagvergoeding op.

Het grootste deel van het geld is nooit teruggevonden en eind april van vorig jaar werd de werknemer veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Tegen die uitspraak ging de man in hoger beroep, want volgens hem stal hij het geld onder druk van zijn oom en zat er geen eigen belang aan. Tsja.

Automatiseringsbedrijf in Etten-Leur

RTL Nieuws schrijft dat de 30-jarige veroordeelde na zijn ontslag bij Joh. Enschedé en twee uitzendbanen in de zomer van 2018 aan de slag ging bij het automatiseringsbedrijf Future Connections in Etten-Leur. Die kregen in de start van vorig jaar de schrik van hun leven toen het openbaar ministerie voor € 375.000 loonbeslag legde wegens betrokkenheid bij strafbare feiten.

De werknemer loog tegen zijn nieuwe werkgever en vertelde niets met die zaak te maken te hebben, maar dat hij ten onrechte door zijn ex-zwager beschuldigd zou zijn. De werkgeer geloofde hem in eerste instantie, maar in mei klapte de werknemer toch uit de schoof dat hij was veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar daartegen in hoger beroep te zijn gegaan.

Het vertrouwen in de werknemer is volgens het bedrijf onherstelbaar beschadigd

Toen zijn nieuwe werkgever het vonnis las, bleek dat de man wel degelijk zelf de bankbiljetten had gestolen en daarom besloten ze hem op non-actief te zetten en naar de rechter te stappen om zodoende de arbeidsovereenkomst te kunnen ontbinden. Volgens het automatiseringsbedrijf is het vertrouwen in de werknemer onherstelbaar beschadigd, omdat hij niet de waarheid vertelde over de strafzaak. De man erkent bij zijn vorige werkgever ‘een eenmalige misstap’ te hebben begaan, maar zegt in nieuwe baan uitstekend te functioneren en niets fout te hebben gedaan en vind zijn ontslag dus onterecht.

Toch ziet de rechter dat anders en die heeft groen licht gegeven aan de werkgever om de man in oktober definitief te ontslaan. De werknemer mag de vijf maanden salaris sinds zijn schorsing mag houden: € 12.000. Ook moet het bedrijf de werknemer een transitievergoeding van € 3800 betalen, omdat hij tegenover zijn nieuwe werkgever volgens de kantonrechter niet ‘ernstig verwijtbaar’ handelde, blijkt uit een openbaar geworden uitspraak op 22 augustus.

De man eiste zelf echter een transitievergoeding van bijna € 4000 en een vergoeding van bijna € 35 duizend wegens onterecht ontslag. Omdat hij wel eerlijk was dat hij geen  ‘verklaring omtrent gedrag’ kon krijgen, was de rechter enigszins vergevensgezind, maar verwijt hem dat hij over de ernst van de zaak loog. “De werknemer koos ervoor om te verklaren dat hij er niets mee te maken had, terwijl hij een sleutelrol speelde bij een ernstig misdrijf tijdens dienstbetrekking bij een vorige werkgever”, aldus de kantonrechter.