Carlex Design is geen naam die bij de meesten een belletje doet rinkelen, maar hun on-traditionele benadering van tunen is beslist de aandacht waard. Het Poolse tuningbedrijf heeft de focus liggen op het luxe segment en dus hebben ze zich vergrepen aan de Cullinan van Rolls-Royce. Om de autowereld op te schudden introduceren ze de Rolls-Royce Cullinan Yachting Edition.

Rolls-Royce Cullinan Yachting Edition

Een van de modellijnen van het bedrijf is gewijd aan en geïnspireerd door de jachtcultuur en er is kortgeleden een nieuw lid aan de vloot toegevoegd. De Cullinan-versie volgt een soortgelijk recept als de eerder uitgebrachte Land Rover Defender Yachting Edition. Beiden zijn te herkennen aan de zilveren afwerking.

Zwarte contrasterende kleuren zien we terug op de motorkap, het radiatorrooster, de achterbumper, het dak, de pilaren en meer subtielere details. Carlex beschrijft dat de kleuren als contrast moeten fungeren, “maar perfect overeenkomen”. De enorme, massieve 22-inch vijfspaaks lichtmetalen velgen ronden het exterieur helemaal af.

Houten afwerking in het interieur

Ook de cabine hebben ze aangepakt en zo goed als compleet opnieuw ontworpen met opvallende stoelen, die aan de achterzijde zijn voorzien van een tv-schermpje. Net als het dashboard, de middenconsole en de deurpanelen zijn de zetels zilverkleurig. Omdat het gaat om een editie die is geïnspireerd op jachten zijn de overige delen binnen gemaakt van hout, een onmisbaar element in de jachtbouw, terwijl het stuurwiel is afgezet met glad en geperforeerd leer.

“De Yachting Edition bewijst duidelijk dat luxe grenzeloos is. Deze uitzonderlijke editie is gemaakt op basis van de potente en ongeëvenaarde Rolls-Royce Cullinan. Het voertuig zelf is een definitie van luxe en ons Yachting-pakket heeft het nog unieker en stijlvoller gemaakt”, aldus Carlex Design.

Ze besloten wel om de 6,75-liter twin-turbo V12 met rust te laten. Als u wilt weten hoeveel het Yachting Edition-pakket van Carlex kost, moet u contact opnemen met het tuningbedrijf. Vooralsnog is er geen prijsinformatie beschikbaar, maar voel u vrij om u interesse kenbaar te maken via de website van Carlex Design. Onthoud wel dat een standaard Cullinan in Nederland start boven de 4,5 ton.

Aanschouw hieronder meer beeldmateriaal van de jacht op wielen.

Rolls Royce Cullinan Yachting Edition