Tegenwoordig komt het steeds minder voor dat mensen járen trouw blijven aan dezelfde werkgever. Op zich logisch, want hedendaags zijn er veel meer functies en baanmogelijkheden. Toch zijn er nog steeds mensen als Deolinda Alfonso. Deze Argentijnse werkte 40 jaar bij hetzelfde bedrijf en toen de vrouw van haar destijds 88-jarige werkgever, Juan Moreira, kwam te overlijden, werd het bedrijf aan haar overgelaten.

Op 12-jarige leeftijd werken om studiekosten van broers en zussen te kunnen betalen

Hoewel Deolinda niet in weelde opgroeide en bij het begin moest beginnen, lag er een mooie carrière voor haar in het verschiet. Op 12-jarige leeftijd begon Alfonso te werken voor Moreira om ervoor te zorgen dat haar zeven broers en zussen zouden kunnen studeren. Dankzij haar toewijding en doorzettingsvermogen kwam ze een heel eind.

Ze begon met huishoudelijke klusjes in het bandenbedrijf en sprak Juan en zijn vrouw daardoor zo goed als iedere dag. Het echtpaar werd al gauw een soort tweede familie voor haar en het stel nam haar zelfs mee op haar allereerst vakantie.

88-jarige schenkt bedrijf aan werkneemster

We maken even een sprong in de tijd. Deolinda heeft momenteel meer dan 50 kaarsjes uitgeblazen en Moreira werd op 88-jarige leeftijd weduwe. “Ik mis mijn vrouw heel erg, we waren heel gelukkig. We vermaakten ons goed, we gingen uit eten, we gingen elk jaar op vakantie, we vroegen niemand om iets, ik ging niet met pensioen, of wat dan ook.”

88-jarige

Drie jaar na het overlijden van zijn vrouw heeft Juan besloten met pensioen te gaan. Ondanks de langdurige en ogenschijnlijk liefdevolle relatie heeft het stel zich niet voortgeplant, waardoor het voor Moreira duidelijk was wie zijn MKB-bedrijf zou overnemen. Deolinda Alfonso.

“Na 64 jaar ben ik van firma veranderd”, vertelt Moreira aan het Argentijnse dagblad La Nación. “We hadden deze beslissing genomen met mijn vrouw en met Deolinda, die hier al 40 jaar werkt. “Mijn gezondheid laat me niet meer toe om voor het bedrijf te staan, maar alles blijft hetzelfde, de aandacht blijft zoals voorheen en wordt beter .”

Deolinda was altijd een deel van hun familie geweest, zozeer zelfs dat Juan en zijn vrouw haar kwamen behandelen alsof ze hun echte dochter was. Zelfs toen er 20 jaar geleden een tumor bij haar werd geconstateerd waren Juan en zijn vrouw die eersten die haar te hulp schoten. “Op 30-jarige leeftijd kreeg ik kanker en ze steunden me onvoorwaardelijk, ze hielpen me op de moeilijkste momenten.”