Tennis, voetbal, golf, boxen, basketbal en racen. Stuk voor stuk sporten waar de atleten op het hoogste niveau astronomische bedragen binnenharken. Bij een sport als hockey is het echter stukken kariger qua salaris. Al helemaal als vrouw zijnde. Noor Omrani, speelster in de hoofdklasse bij Den Bosch, vertelt in FHM’s Vrouwen aan de Top-podcast: “Ik zou niet kunnen rondkomen van mijn hockeysalaris”

Prestaties van Noor Omrani

Omrani wordt gezien als een van de grootste sporttalenten van ons land. Eerder dit jaar werd ze wereldkampioen met Jong Oranje en landskampioen met Den Bosch, de meest succesvolle hockeyclub van Europa. Prestaties om trots op te mogen zijn, maar haar salaris heeft meer weg van een stagevergoeding.

De Brabantse Omrani groeide op in een écht hockey-gezin. Haar zus werd iets eerder dan haar geselecteerd bij Den Bosch en ook haar broer speelde op hoog niveau. “Mijn broer heeft altijd bij Den Bosch Heren 1 gespeeld, maar zijn prioriteiten liggen ergens anders. Nu speelt hij promotieklasse bij een club in Amsterdam. Mijn zus moest helaas stoppen vanwege een blessure aan haar knieschijf, maar zij was ook heel erg goed.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NOOR OMRANI (@nooromrani)

“Samenwerkingen op social media zijn mijn grootste inkomstenbron”

Omrani weet wat voor bedragen in de topsport rondgaan, haar partner is immers Feyenoord-speler Marcus Pedersen, maar zij verdient “heel weinig bij de hockeyclub. “Mijn samenwerkingen op social media zijn mijn grootste inkomstenbron. Zeker niet mijn loon bij Den Bosch”, zegt ze tegen de eindredacteur van FHM. “Ik krijg nu € 300 per maand. Ik heb nu een relatie met een voetballer en ik steek er niet minder tijd in dan dat hij doet. Dus dat is eigenlijk super oneerlijk.”

Hoewel haar vriend het respectloos vindt en zij het ook liever anders had gezien, overtroeft haar passie voor de sport de financiële compensatie. “Ik doe het helemaal niet voor het geld. Hockey is gewoon echt mijn passie. Als geld mijn drijfveer was, dan was ik allang gestopt.”

Beluister hieronder de volledige podcast of check ‘m op spotify.