De Engelse loterij-winnaar Michael Carroll heeft in een recent interview met LADBible onthuld hoe hij een fortuin kwijtraakte. In 2002 kon zijn geluk niet op toen hij met het inzetten van slecht £ 1 maar liefst £ 9,7 miljoen (€ 11,6 miljoen) won met een Lotto-lotterij. Ondanks het hoge bedrag, had hij binnen acht jaar iedere cent verbrast, maar waar aan allemaal?

19-jarige in een klap multi-miljonair

Michael was pas 19 jaar oud toen hij het bedrag won en dat is nou niet bepaald een leeftijd waarop tactische keuzes gemaakt worden. Zeker wat betreft geldzaken. Bovendien moest hij zelfs nog een rekening openen bij de bank om het geld in ontvangst te kunnen nemen. Zoals ieder familie-georiënteerd persoon zou doen, besloot hij vrijwel direct £ 1 miljoen aan zijn moeder, tante en zus te schenken. Daarna kocht hij, zoals de meesten ook zouden doen, een herenhuis. Hij betaalde daar £ 325.000 voor, wat toentertijd behoorlijk duur was voor een woning en zorgde voor een Range Rover op de stoep.

Maar daar bleef het niet bij. Na de SUV volgden twee BMW M3’s, een BMW Z4 en drie Mitsubishi Evo’s. Vervolgens investeerde de lotterij-winnaar tot £ 1 miljoen in zijn favoriete voetbalclub Rangers Football Club.

Er zijn diverse verhalen waaruit blijkt dat mensen niet goed om kunnen gaan met een grote hoeveelheid aan geld, zoals bij voetballers, en ook Carroll wist niet wat hij ermee aanmoest. De nu 39-jarige vertelt dat hij sommige dagen £ 2000 uitgaf aan cocaïne en vervolgens £ 1000 aan prostituees. Dat werd niet geapprecieerd door zijn toenmalige vrouw die besloot te scheiden en nam £ 1,4 miljoen van zijn geld mee in een schikking.

Strafbladen en celstraffen

In 2010, acht jaar na de lotterij, had hij alles al opgemaakt en besloot hij te solliciteren als vuilnisman, een baan die de loterij-winnaar al had voordat hij ineens multi-miljonair werd. Toch heeft hij laten weten geen spijt te hebben van de manier waarop hij de winst spendeerde. Geld maakt niet gelukkig Zijn nieuwe wagenpark was geen goede combinatie met zijn drugs- en alcoholverslaving. In 2005 veroorzaakte hij een auto-ongeluk en werd hij veroordeeld tot 240 uur taakstraf. In 2009 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 maanden nadat de politie zag dat er 42 eerdere overtredingen op zijn naam waren geregistreerd.

Iets wat niet geheel uit de lucht kwam vallen, want zijn moeizame jeugd resulteerde er in dat hij niet presteerde op school en op zijn 13 werd de lotterij-winnaar al naar een jeugdgevangenis gestuurd wegens winkeldiefstal. In totaal zou hij zo’n 30 keer in de rechtbank moeten verschijnen, voor allerlei uiteenlopende zaken.

Keerzijde van de medaille

De loterij-winnaar verwierf al snel bekendheid in de roddelbladen en raakte daardoor in het vizier van dieven. In 2006 vertelde hij aan The Independent dat hij op een dag thuis wakker werd en ontdekte dat zijn vijf honden waren vermoord en dat afpersers zijn familie bedreigden. Hij betaalde ze £ 130.000 zodat ze weggingen. Later brachten overvallers gewapend met jachtgeweren hem een thuisbezoek om hem van het overige geld te beroven.