Eduard Martinus Kattenberg, beter bekend als Tino Martin, werd begin september live in de talkshow HLF8 geconfronteerd nadat er wéér beelden opdoken waar hij stomdronken lijkt te zijn tijdens het opreden. Zelf ontkent hij de beschuldigen, maar wat verdient hij nou eigenlijk voor zijn optredens?

Het snelle succes van Tino Martin

De eerste keer dat er vermoedens opspeelden dat er teveel alchohol in het spel was, was tijdens zijn optreden in mei van 2021 tijdens het Bevrijdingsfestival. Op een video was te horen dat de 38-jarige enorm ‘vals’ zong en een aantal maanden laten bepleitte hij dat dat optreden hem nog steeds achtervolgt. “Het kan niet altijd goed gaan. Ik doe bijna 250 shows per jaar en we hebben allemaal wel een keer een wat mindere dag”, nuanceerde hij eerder dit jaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tino Martin (@tinomartin)

Maar goed, die paar omstreden optredes overschaduwen zijn succes beslist niet. Met Nederlandstalige hits als ‘Jij liet me vallen’ en ‘Zij weet het’ is Tino Martin razend populair geworden gedurende de afgelopen jaren. In not time stroomde de boekingen binnen en vervolgens stond hij op de planken van zijn eigen concerten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tino Martin (@tinomartin)

De Nederlandse smartlap-zanger is te boeken bij Twilight Entertainment, die aanvraag doen bij zijn management,1 en een optreden duurt doorgaans zo’n halfuur. Om de volkszanger op uw feestje te laten optreden, bent u al gauw € 12.500 lichter. Althans, dat is het tarief als er minder dan 750 gasten zijn, want al zijn er meer dan dat aanwezig, komt daar vast en zeker een aardig som bij. Met ongeveer 250 optredens per jaar zit hij er ongetwijfeld warmpjes bij.

“U kunt Tino Martin inhuren voor 30 minuten feest op het hoogste niveau. Hij weet als geen ander wat er nodig is om de sfeer erin te krijgen. En sterker nog, als afsluiter gaat hoe dan ook het dak eraf.”

Tarieven om zijn luxe levensstijl mee te bekostigen

Dat soort bedragen zijn echter ook nodig om zijn luxe levensstijl te kunnen blijven bekostigen. Zo woont de artiest in een villa van € 1,1 miljoen in Vinkeveen. “Soms loop ik een winkel in en ga ik er weer uit met drie verschillende jassen waarvan ik de prijs niet eens weet”, vertelde Kattenberg ooit. Ook wisselt hij maar al te graag van auto. ““k vind het saai om altijd in dezelfde auto te moeten rijden dus daarom wissel ik bijna maandelijks van bolide.”