De steigerende raspaarden uit de Ferrari-stal worden gebouwd volgens de allerhoogste normen. Ieder onderdeel moet bijdragen aan een samenhangend geheel, dus is er geen ruimte voor compromis. Amerikanen vonden het een goed idee om de sterkte van de vooruit van een Ferrari 458 testen. Om het experiment te voltooien maakte ze gebruik van hun vuisten om vervolgens zwaarder geschut te voorschijn te halen: een mokerhamer.

Amerikaan gaat los op Ferrari-voorruit

Hoewel we auto’s inmiddels de normaalste zaak van de wereld vinden, zijn het nogal complexe machines. Het komt dan ook sporadisch voor een een fabrikant allerlei modellen laat terugroepen, omdat blijkt dat er iets niet helemaal aan klopt. De meesten zullen hiervan niet op de hoogte zijn, maar autoruiten zijn een essentieel onderdeel voor stevigheid van de auto en maakt onderdeel uit van de carrosserie.

Verder houden autoruiten niet alleen warmte vast, ze voorkomen dat steenslag uw tedere gezicht bewerkt en moet het goed zicht verlenen. Stuk voor stuk details die zeer belangrijk zijn als u wil deelnemen aan het verkeer. Daarom besloot de eigenaar van het YouTube-kanaal Normal Guy Supercar, de Amerikaan Daniel Hurlbert, de proef op de som te nemen en eens te zien waar een vooruit uit Maranello tegen bestaand is. Uiteraard gaan we niets verklappen, anders is de lol er al af, dus zie hieronder hoe het zich afspeelt.

Na het zien van de video toch niet helemaal overtuigd van de Ferrari-voorruit? Dan raden we u aan om een Ferrari Monza SP1 of SP2 aan te schaffen. Beiden hebben niet alleen geen dak, maar ook geen vooruit. Doe wel een helm op, want voor u het weet hoeft u niet meer te ontbijten door de hoeveelheid muggen die in uw keel verdwijnen.