Altijd al eens de Big Five met eigen ogen willen aanschouwen? Waar wacht u nog op? In Zuid-Afrika heeft u de keuze uit diverse accommodaties, maar in deze publicatie willen wij de zogeheten Treehouse in het zonnetje zetten. Zoals de naam als suggereert is dit hotel een boomhut, maar niet zomaar eentje.

Treehouse in Zuid-Afrikaans reservaat met 30 verschillende diersoorten

Deze overnachtingsplek is gesitueerd in het Melozhori Game Reserve, een wildreservaat in de Cape Fold-bergen ongeveer op circa 200 kilometer afstand van één van de drie Zuid-Afrikaanse hoofdsteden, Kaapstad. Het wordt gepromoot als een romantische ervaring en biedt onderdak aan twee volwassenen en één kind.

“Onze langverwachte, unieke, magische boomhut is eindelijk hier! Deze unit is ontworpen met het oog op romantiek en is het perfecte toevluchtsoord voor koppels”, luidt de advertentie van de Zuid-Afrikaanse boomhut. “Geniet van meeslepende eco-ervaringen zoals gamedrives en dineren bij een open haard onder een sterrenhemel, in een veilige en gezinsvriendelijke omgeving, gehost door warm en persoonlijk personeel, dat u verwelkomt in uw thuis weg van huis. Doe zo veel of zo weinig als je wilt.”

Qua luxe zal u ook niets tekort komen. Als boeker kunt u gebruik maken van een houtgestookte hot tub, evenals een vuurplaats met knusse ligstoelen, een pizza-oven, ingebouwde barbecue en  handgemaakt houten bad.

Eén van de meest exclusieve wildreservaten in de Westkaap

De accommodatie heeft alles in zich voor een onvergetelijk verblijf, maar isoleer uzelf niet. In de toeristische attracties is namelijk genoeg te ontdekken, zoals een walvissenexcursie  Dit wildreservaat ligt namelijk in een adembenemend panoramisch landschap met ononderbroken uitzichten.

Het is tevens de thuisbasis van een unieke mix van schilderachtige fauna en flora, waaronder 30 verschillende diersoorten, en wordt gezien als één van de meest exclusieve wildreservaten in de Westkaap. Naar verluidt is de ‘Treehouse’ tot de zomer helemaal volgeboekt. Dus al u volgend jaar vakantieplannen heeft, zorg dat u ruim op tijd uw plek vaststelt. Een nacht kost omgerekend ongeveer € 350, maar de prijs is afhankelijk van het desbetreffende seizoen en de maand.

Treehouse