Het is niet vreemd voor twee grote merken met elkaar samen te werken aan een product, al gebeurt het voornamelijk in de kledingindustrie. Toch kon conceptontwerper 4RMD het niet laten om aan te tonen hoe een horloge eruit zou komen te zien als Rolex zou gaan collaboreren met Apple.

Apple Watch Daytona Ultra

De Apple Watch is tegenwoordig razendpopulair. Op straat zal u steeds vaker mensen hun Apple Watch zien gebruiken om berichtjes te sturen of de stappenteller te checken. Het simpele design maakt het ook gangbaar voor de meeste mensen en dat is terug te zien in de verkoopcijfers: alleen al in 2021 werden er meer dan 46,1 miljoen Apple Watches verkocht. Om dat cijfer in perspectief te plaatsen: de hele Zwitserse horloge-industrie exporteerde datzelfde jaar 15,7 miljoen stuks.

Maar ook de Rolex mag niet vergeten worden als een populair luxemerk als het om horloges gaat. De twee merken lijken toch vrij verschillend van elkaar als het om design gaat, aangezien Rolex juist de focus legt op opvallende designs.

Een erg iconische Rolex blijft de Rolex Daytona, die in 1963 werd uitgebracht. De populariteit van dit specifieke ontwerp steeg nadat het uurwerk van Paul Newman in 2017 op een veiling werd verkocht voor € 17,75 miljoen. Helaas is het vrijwel onmogelijk om de Daytona zomaar in de winkel te bemachtigen.

De extravagante Apple Watch Daytona Ultra

Omdat de merken beide erg iconisch zijn op uurwerk-gebied, besloot de conceptontwerper 4RMD om een design te maken dat de Apple Watch Ultra met de Rolex Daytona mixte.

Het concepthorloge heeft een Retina-scherm van saffierkristalglas. Daarnaast heeft het een titaniumkast met oranje accenten, waardoor het extra opvalt. De zelfbenoemde Daytona Ultra Smartwatch wordt geleverd met een metalen armband met een Oysterlock-sluiting. Ook biedt het theoretische polsproduct een batterijduur van 60 uur.

Bovendien is er ook alle gebruikelijke smartwatch-technologie: een 1,5-inch retina-display OLED, 32 GB opslagruimte, crashdetectie, hartslagsensor, temperatuurdetectie, etc. Het uurwerk zal waarschijnlijk nooit in het echt verschijnen, aangezien Apple eigenlijk nooit samenwerkt met het maken van hun gadgets. Toch is het concept heel speciaal om te zien en mogen we altijd hopen op zo’n bijzondere variant van de slimme horloges.