De jachtsector van Turkije is een bloeiende en opkomende industrie die wereldwijd erkenning krijgt. De orderboeken van Turkse werven zijn vol en tegenwoordig liggen ook steeds meer bekende jachten voor anker in en rondom Turkse wateren, onder meer vanwege Russen die hun jachten hier veilig stellen.

Wie is de Turkse mediamagnaat Acun Ilıcalı?

Als een van de meest invloedrijke en welvarende figuren in Turkije, heeft Acun Ilıcalı een ongeëvenaard rijkdom en een uitgebreide verzameling van eigendommen opgebouwd, waaronder de Engelse voetbalclub Hull City AFC. Hij voerde enkele jaren geleden zelfs gesprekken om de Nederlandse voetbalclub Fortuna Sittard over te nemen, maar deze overname ketste af.

Echter heeft Ilıcalı heeft zijn centjes verdiend als zenderbaas. Zijn bedrijf, Acun Medya, maakt televisieproducties, maar organiseert ook enorm internationale entertainmentevenementen. Hoewel de inmiddels 53-jarige opa zijn carrière begon als sportverslaggever, produceert hij momenteel dagelijks programma’s voor de grootste televisiekanalen in Turkije.

De miljonair leeft als een vorst. Niet alleen paleisachtige residentie in Istanbul, met zijn uitgestrekte tuinen en uitzicht op de Bosphorus, is zeer begeerd, ook zijn 47 meter lange jacht B.A.L.M.Y., gebouw door de Turkse werf Mengi Yay Yachts, spreekt to de verbeelding. Een aantal weken geleden werd het jacht bij hem afgeleverd en Enes Yilmazer kreeg het genoegen om een rondleiding aan boord te geven.

B.A.L.M.Y.-02

Foto: Mengi Yay Yachts

Jacht B.A.L.M.Y.

Van een weelderig zwembad en een ontspanningsruimte op het buitendek tot een goed uitgeruste fitnessruimte met spa en onderwaterverlichting, dit superjacht biedt de ultieme ontsnapping en verwennende ervaring.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mengi Yay Yachts (@mengiyay)

Qua accommodatie kunnen 10 gasten verblijven verdeeld over vijf weelderige suites. Ze is ook in staat om tot zeven bemanningsleden aan boord te vervoeren om een ​​ontspannen jachtervaring te garanderen. Het jacht ligt in de haven van de Turkse badplaats Göcek. Bekijk hieronder de rondleiding.