Het voormalige huis van Serena Williams in de exclusieve wijk Bel Air in Los Angeles staat opnieuw te koop, dit keer met een vraagprijs van $ 13,5 miljoen. Het pand, dat oorspronkelijk in de jaren dertig werd gebouwd en later uitgebreid en gerenoveerd, beslaat bijna 3 hectare en biedt ruim 6.100 vierkante meter aan woonruimte verdeeld over twee niveaus. Williams bezat het huis 13 jaar lang, van 2006 tot 2019, en verkocht het uiteindelijk voor $ 8,1 miljoen.

Tennislegende Serena Williams verpatst haar huis voor miljoenen

Serena Williams is één van de beste vrouwelijke tennissters ooit. In haar rijke carrière behaalde ze 23 Grand Slam-titels in het enkelspel en domineerde ze de tenniswereld meer dan twee decennia. Ze voltooide de Career Grand Slam en won vier Olympische gouden medailles. Van 2006 tot 2019 bezat de Amerikaanse een megalomaan landgoed in de exclusieve wijk Bel Air in Los Angeles. Ze zette het in het laatstgenoemde te koop en kon destijds $ 8,1 miljoen bijschrijven. Vijf jaar later is het object opnieuw in de etalage verschenen, en wel voor $ 13,5 miljoen zijn.

Villa Serena Williams

Bron: Sotheby’s International Realty

Het landgoed ligt op een dubbel perceel in de wijk Stone Canyon, op korte afstand van Hotel Bel-Air. Binnenin het huis bevinden zich zes slaapkamers en zeven badkamers. De woonruimtes zijn rijkelijk voorzien van glazen wanden die uitkijken op het omringende terrein, dat volwassen bomen en waterpartijen bevat. Bij binnenkomst via een met wijnranken begroeide colonnade, betreedt u een indrukwekkende entreehal die leidt naar een halfronde woonkamer met marmeren vloeren en ingebouwde boekenplanken.

Interieur

Hoogtepunten van het interieur zijn onder andere een studeerkamer met houten lambrisering, een bar, een formele eetkamer met een stijlvolle kroonluchter, en een moderne witte keuken uitgerust met kalkstenen werkbladen en hoogwaardige roestvrijstalen apparaten. De keuken heeft ook een ontbijthoek met grote ramen.

Op de bovenverdieping bevindt zich de hoofdsuite, compleet met een Frans balkon, een inloopkast en een luxe badkamer met dubbele wastafels, een ligbad op pootjes en een stoomdouche. Ondanks het ontbreken van een tennisbaan, biedt de achtertuin volop vermaak met een zwembad, een spa, een openluchtcabana met open haard en een met baksteen bekleed terras.

Villa Serena Williams

Bron: Sotheby’s International Realty

Sinds de verkoop van deze villa heeft Serena Williams een huis gekocht in een afgesloten wijk in Beverly Hills voor $ 6,7 miljoen, evenals een modern huis aan het water in Jupiter, Florida.