De enige echte Michael Jordan heeft een bedrag van $ 70 miljoen stukgeslagen op een privéjet. Het nieuw aangeschafte speeltje krijgt de echte ‘Jordan-stempel’ nadat er allemaal aanpassingen zijn doorgevoerd aan het exterieur van het vliegtuig. En die aanpassingen hebben Jordan een half miljoen extra gekost.

Michael Jordan schaft een nieuwe privéjet aan en voert speciale aanpassingen uit

Basketballegende Michael Jordan heeft een nieuwe privéjet aangeschaft. Het gaat om de Gulfstream 650ER ter waarde van $ 70 miljoen, omgerekend is dat zo’n € 64 miljoen. De privéjet van Jordan is voorzien van speciale aanpassingen, waaronder een verflaag die hem een extra half miljoen kostte. Eerder deze maand bemachtigde hij al een Pininfarina-supercar.

Kortom, Jordan heeft het voornemen om dus echt op te vallen op de landingsbaan, want de jet is immers voorzien van een zwart-wit olifantenthema wrap. Op de achtervleugel is ook zijn ‘Jumpman-logo’ te zien waardoor de privéjet echt wordt gemarkeerd als zijn eigendom. Daarnaast staat op de staart ‘N236MJ’, wat een eerbetoon is aan zijn nummer 23 en de zes kampioenschapsringen die hij op zijn naam heeft staan. De ‘MJ’ zijn natuurlijk zijn initialen.

@seanpalmbeach Michael Jordan’s brand new jet is a Gulfstream G650ER, registered 01OCT24 #goat #pj #michaeljordan #fyp ♬ M83 Solitude – Grace

Gulfstream 650ER

Zoals eerder vermeld is de privéjet een Gulfstream 650 Extended Range. Het vliegtuig komt uit bouwjaar 2014. Dit type vliegtuig staat bekend om zijn snelheid en bereik. Volgens kenners heeft het toestel een record voor snelste en verste vlucht in de geschiedenis van zakenvliegtuigen. De nieuwe privéjet van Jordan is 30 meter lang en kan tot wel 19 passagiers vervoeren naast de vier bemanningsleden. Ook is er een privékamer aanwezig en een gevulde bar met lounge.

Ook qua techniek is het toestel een toonbeeld. Er zijn twee reuze Rolls-Royce-motoren geïnstalleerd die een startgewicht van 45.178 kilo hebben. Een leuk weetje is dat eenzelfde vliegtuig in Nederland sinds 2023 in gebruik is bij de Koninklijke Luchtmacht en dus ook wordt gebruikt voor politieke en militaire doeleinden.