Met de Mama’s Brocade eyewear collectie verklaren Domenico Dolce en Stefano Gabbana hun liefde voor de ‘moeder’. In de Italiaanse cultuur is familie zeer belangrijk, waarbij met name de moeder een grote rol speelt. De collectie is geïnspireerd op de catwalk collectie van Dolce&Gabbana, waarbij traditioneel Siciliaans brokaat, rode rozen, sierlijke parels en rijke gouden details centraal staan. Deze details worden doorgevoerd in de eyewear en geven de collectie een sensuele en stijlvolle uitstraling, met een vleugje glamour.  

De Mama’s Brocade collectie bestaat uit twee verschillende zonmodellen en twee correctiemodellen. Opvallend is het zonmodel waarop met de hand het brokaat reliëf is aangebracht. Dit model heeft een zeer vrouwelijke uitstraling en is uitgevoerd in vier rijke kleuren. Bij het andere zonmodel staat de iconische rode roos centraal. Het romantische bloemenmotief bestaat uit witte en rode rozen op een zwarte achtergrond. Deze subtiel vierkante zonnebril is verkrijgbaar in drie kleuren en een geheel in de roosprint.

De inspiratie achter de zonmodellen is duidelijk terug te zien bij de correctiemodellen uit de collectie. Een model is uitgevoerd met het brokaat reliëf wat met de hand op de pootjes is aangebracht. Dit opvallende montuur heeft een moderne vorm en is verkrijgbaar in vier kleuren. Het tweede correctiemodel heeft een vrouwelijke cat-eye vorm en wordt getypeerd door de iconische roosprint. De bril is verkrijgbaar in drie kleuren en een geheel in de roosprint.

 

De verkoopadviesprijs voor de zonmodellen is vanaf €199,- en voor correctie vanaf €244,-.