Het was even wachten maar dan heb je ook wat. Zowel van buiten als zeker ook van binnen oogstrelend mooi, deze nieuwe Volvo XC90 2.0 D5 AWD Inscription. Pure Luxe mocht van de importeur uit Beesd enkele dagen op pad met deze SUV. En wat rijdt de auto opvallend goed, wel hoog rijden maar dan als een blok op de weg. De auto geeft (zelf)-vertrouwen en een enorm veilig gevoel direct. Alles klopt aan deze auto.

Wat een ruimte, eventueel als 7-zitter verkrijgbaar ook, en wat een gebruikers gemak. De middelconsole lijkt een beetje op die van Tesla en met een groot Ipad-achtig scherm is nagenoeg alles te bedienen. Prachtig leer, mooie afwerkingen, mooie interieur en exterieur kleuren en combinaties dus ėn stoere grote velgen om uit te kiezen.

De Zweden gaan alle modellijnen omgooien naar deze XC90 looks en ik voorspel een grootse toekomst met veel nieuwe klanten voor Volvo dat zich inmiddels echt een premium merk mag noemen. En daar zitten ook veel “merk-overstappers” bij. Range Rover en Cayenne klanten die zo maar eens zouden kunnen overstappen naar deze toch wat meer bescheiden (en geaccepteerde) SUV.

In Nederland is het succes nu al meetbaar. Hij was namelijk in 2015 direct al geheel uitverkocht, vooral natuurlijk de T8 plug-in Hybrid versie met haar 7% bijtelling toen (met ook nog eens een hele flinke 407 PK). Maar deze twee liter 4 cilinder (224 PK sterke) diesel is ook verrukkelijk en snel (0 naar 100 in 7,8 seconden). Prijzen beginnen bij 68.995 euro. Flauntcijfer: een 9..!

Met dank aan MrWheels, www.mrwheels.nl.