De rubriek Pureview van Pure Luxe neemt een pure kijk op de gastronomie en gastvrijheid in Nederland en recenseert dit maal Hotel De L’Europe te Amsterdam.

De L’Europe is centraal gelegen in het historische hart van Amsterdam, biedt een adembenemend uitzicht op de Amstel en is slechts op een steenworp afstand van enkele van ’s werelds meest beroemde musea en trekpleisters. Pure Luxe had het voorrecht een nacht te verblijven in een Junior Suite met Amstel River uitzicht. En dat uitzicht was prachtig, vooral ‘s-avonds.

Het hotel, erkend als Amsterdam’s legendarische hotel en lid van “The Leading Hotels of the World” sinds meer dan 25 jaar, opende zijn deuren in 1896 in een van de meest karakteristieke gebouwen van Amsterdam. Met zijn ligging aan de oevers van de Amstel – in het historische hart van Amsterdam – oefent het hotel een grote aantrekkingskracht uit op internationale beroemdheden en de beau monde van Amsterdam.

Het hotel beschikt over een uniek en indrukwekkend decor die gerealiseerd werd door een unieke samenwerking met het nabijgelegen Rijksmuseum. Deze exclusieve samenwerking stelde De L’Europe in staat elke kamer en suite te decoreren met een eigen replica van de wereldberoemde Nederlandse Meesters collectie. In de Heinekenkamer vindt u zelfs een selectie originele werken uit de privé-collectie van Alfred “Freddy” Heineken.

Het met twee Michelin sterren-bekroonde Bord’Eau Restaurant Gastronomique en Bib Gourmand bekroonde Hoofdstad Brasserie bieden beide een adembenemend uitzicht op de Amstel & historische Munt Toren.

Een warme gloed van traditionele charme overheerst in de Promenade, waar Amsterdam’s meest authentieke Engelse HighTea wordt geserveerd – onder het genot van live pianomuziek.

De exclusieve uitstraling, attente service en de modernste voorzieningen maken De L’Europe hét meest luxueuze vijfsterrenhotel van Amsterdam.

Gasten zijn ook welkom in het nieuwe Skins Institute – De L’Europe Spa & Wellness, welke nu al is bekroond als ‘Leading Spa of the World’.

De L’Europe is nog steeds onderdeel van Heineken International, en is geen onderdeel van een hotelketen. Wel is De L’Europe aangesloten bij een hotel alliantie genaamd: The Leading Hotels of the World.

Algemeen Directeur Tom Krooswijk heeft afgelopen weekend een Diamond Award ontvangen tijdens de opening van Wine Professional.

Kamers & Suites
88 kamers & suites in het tijdloos en historisch “Rondeel” gebouw
23 suites in de hedendaagse Nederlandse Meesters Vleugel – “Dutch Masters Wing”
Elke tweede kamer biedt een uniek uitzicht op de Amstel
Privé en suite balkons beschikbaar op aanvraag

Restaurants & Bars
Gastronomisch restaurant “Bord’Eau” – bekroond met twee Michelinsterren
“Hoofdstad Brasserie” – Bib Gourmand 2013
“Hèt Terras” – de zomerse ontmoetingsplaats van Amsterdam
Lounge bar “Promenade” – zien en gezien worden
Amsterdam’s iconische “Freddy’s Bar” – beste cocktailbar van Nederland 2012
Private wijnkelder “Les Caves De L’Europe”

Hoogtepunten
Cigar lounge – de fumoir voor cigar afficionados
Verwarmd binnenzwembad en fitness center met uitzicht over de Amstel
Penthouse suite met 6 slaapkamers
Signature Services, zoals Valet Parking, Clefs d’Or Concierge en Butler Service
Kostenloze WIFI-toegang
Bose Surround -Sound systeem in slaap- en badkamer
iPad in elke kamer en suite
Huisdieren welkom
Aanlegsteiger

Pure Luxe Hotel Experience cijfer: 9,1