De nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse zet een grote stap richting de toekomst. De businesslimousine maakt indruk door zijn opvallende, emotionele design en hoogwaardige interieur. Tal van technische innovaties maken comfortabel en veilig rijden op een ongekend hoog niveau mogelijk en garanderen een nieuwe dimensie in rijassistentie. De nieuwe E-Klasse is per direct te bestellen vanaf € 49.995 inclusief BTW en BPM en staat vanaf april bij de dealer. De E 220 d met nieuwe dieselmotor heeft bij zakelijke inzet 21% bijtelling en is direct als Lease Edition te bestellen. Later dit jaar wordt de plug-in hybrid E 350 e leverbaar, die bij zakelijke inzet in de 15%-bijtellingscategorie valt.

De nieuwe E-Klasse combineert een attractief design en exclusief interieur met technische innovaties die de businesslimousine tot de intelligentste in zijn klasse maken. Bij de verkoopvrijgave van de nieuwe E-Klasse is er keuze uit drie motoren: allereerst is er de E 200 met een viercilinder benzinemotor met 135 kW (184 pk). De E 220 d heeft een compleet nieuwe viercilinder dieselmotor en levert 143 kW (195 pk). De derde variant, die vanaf juni leverbaar wordt, is de E 350 d met een krachtige zescilinder dieselmotor met 190 kW (258 pk). Alle E-Klasses zijn standaard uitgerust met de nieuwe 9G-TRONIC negentraps automatische transmissie.

E 220 d Lease Edition

De nieuw ontwikkelde dieselmotor in combinatie met de lichtgewicht constructie en aerodynamische recordwaarden zorgt voor een nieuwe efficiëntienorm in zijn klasse. Met een gecombineerd NEFZ-verbruik van 3,9 liter per kilometer en een CO2-waarde van 102 gram per kilometer valt de E 220 d bij zakelijke inzet in de 21%-bijtellingscategorie. De E 220 d is bij de introductie direct leverbaar als Lease Edition, met onder meer het nieuwe Ambitionpakket (inclusief o.a. stoelverwarming, spiegelpakket en achteruitrijcamera) en AVANTGARDE interieur en exterieur. De E 220 d Lease Edition is leverbaar vanaf € 56.495 of € 415 netto bijtelling per maand.

Het modeloverzicht:

E 200 E 220 d E 220 d

Lease Edition

E 350 d
Cilinders/plaatsing 4/lijn 4/lijn 4/lijn 6/V
Cilinderinhoud (cm3) 1.991 1.950 1.950 2.987
Vermogen
(kW/pk bij t/min)
135/184

bij 5.500

143/194

bij 3.800

143/194

bij 3.800

190/258

bij 3.400

Max. koppel
(Nm bij t/min)
300 bij

1.200-4.000

400 bij

1.600-2.800

400 bij

1.600-2.800

620 bij

1.600-2.400

Gecombineerd verbruik
(l/100 km)
6,3-5,9 4,3-3,9 4,0-3,9 5,5-5,1
CO2-emissie gecombineerd
(g/km)
142-132 112-102 105-102 144-133
Acceleratie
0-100 km/h (s)
7,7 7,3 7,3 5,9
Topsnelheid (km/h) 240 240 240 250
Bijtelling 25% 21% 21% 25%
Prijs incl BTW en BPM (€) 49.995 53.995 56.495 69.996

 

E 400 4MATIC, AMG Line, selenitgrau magno, Leder schwarz/sattelbraun E 400 4MATIC, AMG Line, selenit grey magno, leather black/saddle brown

Innovatief interieur: Technologypakket

Het interieur van de nieuwe E-Klasse vormt een samenspel van emotie en intelligentie. Tot de opties behoren twee brede hoge-resolutie display’s, elk met een schermdiagonaal van 12,3 inch, een primeur in dit segment. Onder hun gezamenlijke glazen cover gaan de twee displays visueel samen in een widescreen cockpit die lijkt te zweven. Als onderdeel van COMAND Online is ’s werelds eerste volledig geïntegreerde Car-to-X Communication oplossing in serieproductie beschikbaar. De door de mobiele telefonie ondersteunde uitwisseling van informatie met andere auto’s biedt de bestuurder bijvoorbeeld de mogelijkheid om ver van tevoren ‘om de hoek’ of ‘door obstakels heen’ te kijken. Dat betekent dat de bestuurder eerder dan voorheen gewaarschuwd wordt voor dreigend gevaar. Voorbeelden zijn een auto met pech langs de weg of zware regenval of ijzel op de weg vóór de auto.

Bij de introductie zijn bovenstaande nieuwe features samengevoegd in een introductiepakket. Het Technologypakket, dat ook op de Lease Edition leverbaar is, bestaat uit een widescreen cockpit, COMAND Online en head-up display en is te bestellen voor € 1.995.

Mercedes-Benz E-Klasse Limousine (W 213) 2016Mercedes-Benz E-Cl

Rijke standaarduitrusting

De standaarduitrusting van de nieuwe E-Klasse is omvangrijk, met onder andere de nieuwe 9G-TRONIC negentraps automatische transmissie, de actieve remassistent, PRE-SAFE® met PRE-SAFE® Sound, THERMATIC automatische airconditioning, DYNAMIC SELECT met vijf rijprogramma’s, het infotainmentsysteem AUDIO 20 USB, elektrisch verstelbare voorstoelen, een neerklapbare achterbank bestaande uit drie delen (40/20/40) en Mercedes Me Remote Online. De uitrustingslijnen AVANTGARDE, EXCLUSIVE en AMG Line zijn zowel voor het interieur als het exterieur leverbaar.

Mercedes-Benz E-Klasse Limousine (W 213) 2016Mercedes-Benz E-Cl

Technische innovaties

Talrijke technische innovaties worden op de nieuwe E-Klasse geïntroduceerd, waaronder:

  • Hoge-resolutie MULTIBEAM LED-koplampen, elk met 84 individueel aangestuurde high-performance leds, zorgen ervoor dat de weg automatisch bijzonder helder en nauwkeurig optimaal wordt verlicht, zonder andere weggebruikers te verblinden.
  • AIR BODY CONTROL: met dit meerkamer-luchtveringssysteem – een noviteit in dit segment – genieten de inzittenden van een zachte basisdemping en het veilige gevoel van een goede rijstabiliteit wanneer de snelheid toeneemt.
  • DRIVE PILOT: dit systeem markeert de volgende stap van Mercedes-Benz op weg naar autonoom rijden. De afstand pilot DISTRONIC kan op snelwegen en provinciale wegen niet alleen automatisch de juiste afstand aanhouden tot voorliggers, maar deze ook tot een snelheid van 210 km/h volgen. Dit kan de bestuurder ontlasten, omdat hij bij normaal rijden niet hoeft af te remmen of gas te geven.
  • PRE-SAFE® Impulse Side: wanneer een onvermijdelijke aanrijding van opzij wordt geregistreerd, haalt het systeem de bestuurder of voorpassagier uit voorzorg weg uit de impactzone. Het systeem doet dat door een luchtkamer in de zijkant van de voorstoelleuningen aan de kant van de naderende impact razendsnel te vullen. Daardoor wordt de afstand tot de voorportieren vergroot en worden tegelijkertijd de krachten op de inzittenden beperkt.
  • Remote Park Pilot: voor het eerst kan met dit systeem de auto op afstand in en uit garages en parkeervakken worden gemanoeuvreerd met behulp van een smartphone-app. Daardoor kunnen de passagiers gemakkelijker in- en uitstappen wanneer bijvoorbeeld de ruimte erg krap is.
  • Digitale voertuigsleutel in de smartphone: dit systeem maakt gebruik van Near Field Communication-technologie en verandert de smartphone van de bestuurder in een autosleutel.

 

De nieuwe E-Klasse staat vanaf april bij de Mercedes-Benz dealer.

Meer informatie over Mercedes-Benz vindt u op:
http://media.mercedes-benz.nl
www.facebook.com/mercedesbenz.nl
http://twitter.com/mercedesbenz_nl