Alpine onthult vandaag de Alpine Vision showauto. De mix van elegantie, wendbaarheid en authenticiteit maken van deze tweezits coupé met middenmotor in ieder aspect een échte Alpine. De Alpine Vision kondigt het design en de prestaties aan van de straatlegale sportauto die Alpine voor het einde van dit jaar onthult. De productie vindt straks in het Franse Dieppe plaats. De verkoop start in 2017; allereerst in Europa gevolgd door de rest van de wereld.

De tracks van de Monte Carlo Rally vormen het décor voor de wederopstanding van Alpine, en dan met name de bochtige en beroemde Col de Turini waar Alpine autosportgeschiedenis schreef. Alpine is helemaal klaar om een niche te veroveren in de premium sportautomarkt. De auto zal in de smaak vallen bij de échte liefhebber en bij diegene die de schoonheid van auto’s weten te waarderen.

Ik heb voor de naam Alpine gekozen om dat die voor mij representatief is voor rijplezier op bergachtige wegen. Ik had het grootste plezier toen ik destijds in mijn gemodificeerde Renault 4CV met vijf versnellingen door de Alpen racete. Deze vorm van gepassioneerd autorijden wilde ik mijn klanten laten ervaren in de auto die ik voor ogen had. Alpine is een naam die tot de verbeelding spreekt, maar die ook dient als symbool.
–Jean Rédélé, oprichter Alpine

Alpine viert zijn terugkeer in het zuiden van de Franse Alpen op de wegen waar de Monte Carlo Rally wordt verreden. Deze bergen vormden niet alleen de inspiratiebron voor de merknaam Alpine, maar ook voor het design van de Alpine Vision. Het plezier om een Alpine te bezitten én te rijden vloeide altijd voort uit het feit dat Alpine aandacht gaf aan alle details. De Alpine Vision vormt als concept van een tweepersoons sportauto met middenmotor op die regel geen uitzondering. De auto voldoet aan alle merkwaarden en vormt een uiterst aantrekkelijk pakket. Het design van de auto geeft een voorproefje van wat rijders kunnen verwachten als ze op de bestuurdersstoel zitten van een sportbolide met Alpine logo:

  • De opwinding en sensatie van het rijden in een Alpine,
  • De wendbaarheid van een lichtgewicht sportauto, elegant design met de meest elementaire zaken,
  • De authenticiteit van een sportauto als nieuw lid van een lange reeks illustere Alpine-modellen.
2-Alpine

Alpine tilt elk belevingsaspect naar een nog hoger plan. Voor het aankomende productiemodel gelden dezelfde eisen.

“De Alpine Vision voldoet aan alle eisen waar een moderne, exclusieve Alpine sportauto aan moet voldoen. Hij combineert een vurig karakter, geïnspireerd door autosportsuccessen, met de legendarische expertise van Alpine waarbij ieder detail overgoten is met een Franse smaak. De Alpine Vision is bedoeld voor liefhebbers en kenners. Liefst 80% van het design van de Alpine Vision keert terug op de straatauto.”
–Antony Villain, Director of Design, Alpine

Sensuele exterieurstyling

De Alpine Vision is de ultieme sportauto. Hij levert uitstekende prestaties en is elegant en licht; allemaal om de meest pure vorm van rijplezier te bieden.

Vanuit welke hoek je de auto ook bekijkt, het is een échte Alpine. Neem het slanke design, de afgeronde motorkap, twee ronde koplampen of de wulpse zijkanten die uitvloeien in een uitgerekte achterzijde. Werkelijk alles klopt. Op de voorvleugels en op de flanken plaatst Alpine de beroemde A-badges. Bovendien heeft de Alpine Vision meer uiterlijke, subtiele verwijzingen naar de legendarische A110 en andere iconische modellen. Het design van de Alpine Vision ademt performance en stijl uit. Zowel van binnen als van buiten wordt vorm en techniek benadrukt in plaats van verborgen.

3-Alpine

 

De uitgesproken wielen suggereren elegantie en snelheid, terwijl geïntegreerde luchtinlaten in de gespierde achterzijde de motor van extra koeling voorzien. De langgerekte achterlichten, waarin Alpine opvallende X-vormige verlichting verwerkt, en het typische design van de achterruit zijn een knipoog naar het iconische design van de A110. De Alpine Vision is door zijn wendbare en levendige besturing voornamelijk in zijn element op bochtige wegen. Die levendigheid is ook terug te vinden in het design.

Ontzagwekkende prestaties, sprinttijd van 0-100 km/u in minder dan 4,5 seconden

Het design van de Alpine Vision wekt het begeren op naar rijden in een auto met karakter. Achter het stuurwiel vormen stuurprecisie, wendbaarheid en het speelse karakter van het onderstel een aantrekkelijke maar bovenal spannende cocktail. De funfactor is intens, ongeacht de snelheid.

De Alpine Vision maakt zijn verwachtingen meer dan waar als het gaat om indrukwekkende prestaties. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/u duurt minder dan 4,5 seconden. Deze fenomenale acceleratie wordt ook realiteit bij de op stapel staande productieversie.

4-Alpine

De gretige viercilinder benzinemotor met turbo levert zijn power gretig af. In combinatie met het lage gewicht van de Alpine Vision komt iedere kW aan vermogen en Nm aan trekkracht ten goede aan de prestaties. Een krachtige reminstallatie maakt het rijplezier nog intenser.

De Alpine Vision laat de bestuurder optimaal genieten van de auto en de feedback die hij biedt. Dit zijn aspecten die al sinds jaar en dag horen bij het rijden in Alpines.

7-Alpine

Een interieur dat rijplezier uitstraalt

Zodra het portier geopend is, komt de Alpine-sfeer je tegemoet en kun je de verleiding niet weerstaan om in deze unieke creatie te stappen. Het begint al met de aluminium sierstrip waarop inscripties van de designers zijn aangebracht.

In het interieur overheerst een prettige combinatie van materiaalsoorten en kleuren. Zorgvuldig bedachte details worden afgewisseld met elementen waarvan de puurheid afstraalt. Visueel een spektakel en bij aanraking ook emotie verhogend. De balans tussen modern en heritage is duidelijk.

Het interieur heeft een eigentijdse uitstraling door leder, microvezel stoffen, aluminium en koolstofvezel met elkaar te combineren. Het resultaat is modern en high-tech en geïnspireerd op de autosporthistorie van Alpine. De verlichting achter de deurhendel levert bijvoorbeeld een mooi contrast op met de zwartlederen bekleding van het binnenpaneel dat afgewerkt is met witte siernaden. Ook de retro-ogende kuipstoelen zijn een knipoog naar het verleden en beschikken over harnasgordels en aluminium gespen. De stoelen zijn afgewerkt met lederen bekleding in combinatie met microvezel stoffering. Dat oogt niet alleen hoogwaardig, maar ook modern.

6-Alpine

Het instrumentenpaneel voor de bestuurder bestaat uit een te personaliseren TFT (Thin Film Transistor) display met daarboven een koolstofvezel kap. De twee pedalen, aluminium voetensteun met drie driehoekachtige patronen symboliseren de bergtoppen van de Alpen. Het aluminium driespaaks stuurwiel, met daarachter Alpine schakelflippers, is afgewerkt met zwart leder en voorzien van een uitnodigende Sport-knop. De hoofdschakelaars zijn voorzien van stijlvolle Blue Alpine sfeerverlichting. Met dezelfde verlichting worden ook de luchtroosters geaccentueerd. De basis van de middenconsole bestaat uit een prominente aluminium structuur en is afgewerkt met leder. Bovendien lijkt het geheel te zweven zoals in een vliegtuigcockpit. Centraal in het dashboard bevindt zich een multimedia touchscreen tablet met daarboven een ronde stopwatch.

De Start-knop, te activeren na het verwijderen van een pin, is geplaatst binnen handbereik en maakt zelfs van het starten van de auto een bijzondere ervaring. 

Passie krijgt de carte blanche

Blauw is de kleur die traditioneel het meest geassocieerd wordt met Alpine. Maar dat geldt ook voor de kleur wit dat Alpines op cruciale momenten in de geschiedenis sierde.

Een aantal beroemde Alpines was voorzien van een witte kleurstelling. Opmerkelijk waren de zogenaamde ‘Olympic’ A110 Berlinettes die ofwel van een blauwe óf rode streep op hun witte carrosserie waren voorzien. De verkoop van deze uitvoering begon in 1968 ter ere van het winnen van drie gouden medailles door de Franse skiër Jean-Claude Killy tijdens de Olympische Winterspelen in Grenoble, Frankrijk. De A110 1300G die tijdens de Autosalon van Parijs in 1970 werd onthuld was eveneens wit van kleur. In de autosport was de witte A110 1600S met nummer 4 succesvol; hij won de Rallye San Remo in Italië in 1971. Geïnspireerd op de eindeloos wit besneeuwde bergtoppen van de Alpen vormt de kleur wit ook voor de Alpine Vison de hoofdkleur. De kleur staat centraal voor puurheid, dankbaarheid, elegantie en voor de wederopstanding van het merk.

5-Alpine