Voor de officiële opening van Hilton Amsterdam Airport Schiphol verzamelden zich maandag meer dan 600 genodigden van Hilton, eigenaar en ontwikkelaar Schiphol Real Estate en mediavertegenwoordigers uit binnen- en buitenland in de lobby van het nieuwe hotel. Het 42 meter hoge atrium was het spectaculaire decor voor het geanimeerde openingsfeest met op het hoogtepunt een lichtshow, goud en neerdwarrelende parachutes. Aan deze parachutes zat een symbolische keycard, met voor alle aanwezige gasten een uitnodiging voor een overnachting.

Pure Luxe was een van de gelukkige die maandag avond al mocht verblijven in het gloednieuwe hotel. We kunnen na het bezoeken van alle faciliteiten binnen het hotel alleen maar erg lovend spreken over deze nieuwe aanwinst van Schiphol. Dat is geen wonder na het bezoeken van de luxueuze spa, de uitgebreide gym, de executive lounge, de cocktail bar Axis, restaurant Bowery en de speciale wijnkamer die als een verborgen schatkamer achter het restaurant ligt. We zijn er van overtuigd dat alle toekomstige gasten (waaronder alle gelukkige bezoekers van de feestelijke opening die een parachute mee naar huis mochten nemen) het geheel met ons eens zullen zijn.

Maarten de Groof, Chief Commercial Officer Schiphol Groep, en Simon Vincent, Area President EMEA, Hilton Worldwide, spraken lovende woorden over de samenwerking tijdens het complexe proces van de bouw van het beeldbepalende, iconische ontwerp van Mecanoo architecten. “Het dynamische ontwerp van Mecanoo en het interieur van The Gallery HBA luidt een nieuwe generatie van luchthavenhotels in”, aldus Hilton-topman Simon Vincent, die zijn speech afsloot met een citaat van een van de aanwezige gasten: “this is not an airport hotel, but the gate to The Netherlands“.

Feestelijke opening Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol kent een vliegende start, sinds het op 17 december jl. de deuren opende voor gasten. Waarvan Pure Luxe ook verslag deed, dat zie je hier. General Manager Jolijn Zeeuwen sprak haar dank uit aan alle collega’s en teamleden, partners en leveranciers die de gedenkwaardige transitieperiode van het oude naar het nieuwe hotel tot een succes hebben gemaakt. Het nieuwe, 433 kamers tellende, state-of-the-art hotel zet de toon voor toekomstige nieuwe hotels met de combinatie van cultureel erfgoed, een vernieuwend food & beverage concept en inspirerende gastbeleving.

Meer dan 600 genodigden bij feestelijke opening Hilton Amsterdam Airport

Axis cocktail bar met uitgebreid gin tonic menu

Een belangrijk onderdeel van de opening was de cocktail bar die zich midden in het 42-meter hoge atrium bevindt. Ontworpen als een ‘island bar’ zodat men vanuit elke kant kan worden geholpen, dient Axis overdag als een gezellig café en een levendige bar in de avond. De bar is gespecialiseerd in gin & Nederlandse jenevers. Vele van de gasten besloten dan ook om na het eerste glaasje bubbels over te stappen op het geliefde drankje: gin tonic. De bar heeft een bizar uitgebreide collectie gin waar de gasten van het hotel uit kunnen kiezen, wat ervoor zorgde dat de barmannen een drukke avond beleefde. Maar ook jenever, hét drankje van 2016, is in een uitgebreide collectie beschikbaar bij de Axis cocktail bar.

GinBar02

Representant luchthavenhotel van nu

Conrad Hilton opende als pionier het eerste luchthavenhotel ter wereld, in 1959 in San Francisco. Inmiddels heeft Hilton wereldwijd bijna 380 locaties op luchthavens en belangrijke ‘transport hubs’. Met het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol presenteert Hilton een eigentijdse visie op het luchthavenhotel van nu. In de VS publiceert Hilton Hotels & Resorts vandaag een Blue Paper: Travel Trends The Rise of Airport hotels, waarin ook Nederlands onderzoek is opgenomen.