Met zijn 45 mm kast van titanium, zijn grijze ‘Stealth’-look, Military rubberen band en krachtige mechanische uurwerk straalt de nieuwe Avenger Bandit sterker dan ooit gewaagde prestaties en extreme missies uit.

Het dek van een vliegdekschip. De constante, perfect geregelde choreografie van vliegtuigen die opstijgen en landen. Het wisselende ritme van katapulten en remkabels in wolken van stoom. Extreme concentratie op uitdagende momenten. In de wereld van Breitling weerspiegelt de Avenger alle kracht van deze ‘drijvende forten’ en hun high-tech universum dat uitsluitend gericht is op presteren. De nieuwe Avenger Bandit onderstreept deze uitzonderlijke achtergrond. De lichte, extreem robuuste kast van titanium, een veelgebruikt metaal in de luchtvaart, heeft een royale diameter van 45 mm die nog wordt geaccentueerd door de beschermende verstevigingen aan de zijkanten.

Avenger Bandit_04

De satiné geborstelde afwerking elimineert iedere ongewenste schittering op momenten waarop actie wordt vereist. De wijzerplaat onderscheidt zich door zijn grijze kleur met ton sur ton tellers die worden geaccentueerd door een fijn spiraalvormig motief in reliëf. De krachtige sjabloonachtige cijfers zijn geïnspireerd op de luchtvaart en dankzij een lichtgevende coating uitstekend leesbaar, wat nog wordt versterkt door het robuuste, aan weerszijden ontspiegelde saffierglas. De lunette, die ook is versierd met gegraveerde sjabloonachtige cijfers, valt op door de vier rijders (een klassieke Breitling-signatuur) voor het instellen van tijdstippen.

De antislipgreep van de kroon met schroefvergrendeling en de drukknoppen van de chronograaf garanderen optimaal bedieningsgemak, zelfs met handschoenen aan. De titanium achterzijde van de kast is voorzien van een omrekenschaal voor de belangrijkste eenheden. Als authentiek instrument voor de professional is de Avenger Bandit uitgerust met een gloednieuwe band: deze heeft een geavanceerd rubberen profiel met antracietkleurige high-tech militaire textielvezels aan de buitenkant.

Avenger Bandit_02

Daarbij heeft de band een vouwsluiting van titanium. Dit resulteert in een uiterst stevig bandontwerp met een maximum aan comfort en flexibiliteit. Dit sieraad van kracht en techniek is waterdicht tot 300 m/1000 ft en herbergt een zelfopwindend chronograafuurwerk: de Breitling Caliber 13, met een officiële COSC chronometercertificering (Swiss Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres), een teken van superieure betrouwbaarheid en precisie. Avenger Bandit: het volledige karakter van de marine luchtvaartdienst om de pols.

Uurwerk: Caliber Breitling 13, met een officiële COSC chronometer-certificering, automaat, hoogfrequent (28.800 vibraties per uur), 25 jewels. Chronograaf met een precisie van 1/4 seconde, 30-minuten- en 12-uren-tellers. Kalender. Kast: titanium. Waterbestendig tot 300 m / 1000 ft. Kroon met schroefvergrendeling. In één richting draaibare lunette met ratel. Bol geslepen, aan beide zijden ontspiegeld, saffier glas. Diameter: 45 mm.  Wijzerplaat: titaniumgrijs. Band: Military rubber.

Avenger Bandit_05