Dit is het meest recente superjacht ontwerp van 80 meter gemaakt op de tekentafels van de Nederlandse studio Sea Level Yacht Design, en het wordt de CF8 motorjacht genoemd. Met een gedurfd nieuw ontwerp, staat de CF8 voor ‘Auto’s en gezin binnen 80 meter’. Het concept is gemaakt met een bepaald type eigenaar in het achterhoofd, een eigenaar die geniet van innovatieve nieuwe ontwerpen en voldoende opbergruimte voor een luxe auto collectie vereist.

In tegenstelling tot traditionele motorjachten is de romp en opbouw onlosmakelijk met elkaar verbonden. De neerwaartse lijn van het bovenste-achterste deel van de romp naar de boeg geeft de jacht een unieke aërodynamische vorm. Een ander interessant design element is het gebogen centrum, welke een vorm heeft die visueel door de uiterlijke vorm wordt benadrukt. Design Director Jeroen van der Knaap legt uit: “Voor dit element van het ontwerp heeft Sea Level inspiratie gevonden in de showroom van Louwman Exclusive Cars in Nederland. Deze showroom is ingebouwd in een opmerkelijke vijf kilometer lange geluidswal langs de snelweg, opgebouwd uit glazen panelen.” Een kern opgebouwd uit glas zou Sea Level een grote kans geven om licht in de woonruimte te brengen en een ​​auto collectie tentoon te stellen die bewonderd kan worden door passerende mensen.

2016-01-CF8-06-big

Aan boord zal de jacht accommodatie bieden voor maximaal 12 gasten verspreid over 8 luxe VIP kamers, compleet met eigen badkamer en walk-in kast. De suite van de eigenaar is gelegen op het dek, waaronder 250 vierkante meter privé-dek ruimte valt en ook een acht persoons jacuzzi te vinden is. Dit privé-dek waarborgt uiterste privacy voor de jacht eigenaar. Ook kan er een bemanning van 18 worden ondergebracht op het schip.

2016-01-CF8-03-big

Een indrukwekkende hoeveelheid ruimte is gewijd aan de eerder genoemde auto showroom. Deze kan maximaal acht van de beste luxe auto’s huisvesten en meet 100 vierkante meter in totaal. Een andere aantrekkelijke eigenschap is te vinden op het hoofddek, waarbij een 16 meter brede open ruimte de gasten direct aan boord verwelkomt en een ideale omgeving voor ontspanning en entertainment biedt.

2016-01-CF8-01-big

Andere voorzieningen aan boord omvatten een groot zwembad, dat kan worden omgezet in een dansvloer, een helikopterplatform, een wellnessruimte met een sauna, een volledig ingerichte fitnessruimte, een podium net vóór het zwembad, en een bioscoop.

Last but not least, de prestaties, de jacht zal een topsnelheid van 18 knopen hebben, met een bereik van 5000 mijlen op zee. Naast de toegewijde autoshowroom, zal de jacht ook meer dan 200 vierkante meter aan opslagruimte voor tenders en ander speelgoed bieden, waaronder twee 10-meter tenders, vier Waverunners en een DeepFlight Dragon persoonlijke onderzeeër.

Zie de site van Sea Level voor meer informatie.

bron: Superyacht Times