Luxueuze hotels, daar kunnen we geen genoeg van krijgen. Gelukkig komen er óók dit jaar weer een aantal prachtige hotels bij op deze aardbol waar je heerlijk kunt ontspannen in de zon of kan uitrusten na een dagje shoppen in Parijs. Kortom, plekken waar je jezelf kunt laten verwennen en kan genieten van wonderlijke architectuur, sfeer & ambiance vanaf het moment dat je er binnenstapt.  Hier volgt de lijst met 5 hotels waar Pure Luxe niet op kan wachten tot ze worden geopend (of heropend) in 2016.

Unknown-5

Ritz Paris, Parijs, Frankrijk

Toen de Zwitserse hotelier César Ritz het Ritz Paris in 1898 opende, werden elektrische verlichting en telefoons beschouwd als cutting-edge technologie. Bijna 120 jaar later, zal het befaamde hotel op 15 Place Vendôme heropenen na een herziening van haar eens state-of-the-art systemen en een top-to-bottom renovatie. Het drie jaar durende project, waarvan de voltooiing in Maart zal plaatsvinden, zal zorgen voor minder kamers en meer suites, een nieuw restaurant, en uitbreidingen van de spa en École Ritz Escoffier kookschool. Onder toezicht van de Franse interieur ontwerper Thierry Despont zal de heruitvinding ook een frisse nieuwe stijl brengen aan het geliefde (en prachtig bewaard gebleven) origineel meubilair dat al meer dan een eeuw in bezit is van de familie Ritz. (ritzparis.com)


 

Il Sereno Lago di Como, Comomeer, Italië

De bruisende modestad Milaan en het serene vakantie uitje van het Comomeer zitten met de auto één uur uit elkaar, maar werelden uit elkaar in ervaring. Grand hotels gekleed in antieke meubels staan al tientallen jaren op de kusten van Como, terwijl Milan zich consequent richt op de laatste trends. Naar verwachting zal dit voorjaar ‘il Sereno Lago di Como’ de cutting-edge look van top designer Patricia Urquiola uit Milaan naar het Comomeer toe brengen. Van de 37 suites en villa’s tot een restaurant aan het water, zal het ontwerp van deze Spaanse geboren ontwerper er in zijn geheel anders uit zien dan de naburige woningen. Perfecte dienstverlening is ook gegarandeerd dankzij 10 jaar ervaring van Sereno bij het runnen van het exclusieve Il Sereno hotel in St. Barts. (ilsereno.com)


 

Unknown

The Silo, Kaapstad, Zuid-Afrika

Geopend in 1924 in Kaapstad, was het 57-meter hoge Grain Silo ooit het hoogste gebouw in Sub-Sahara Afrika. Toen het in 2001 gesloten werdt leek de industriële pand gedoemd voor vernietiging. Nu blaast de Britse architect Thomas Heatherwick nieuw leven in het historische herkenningspunt. Hij helpt bij het transformeren van de toren op het Victoria & Alfred Waterfront in een world-class, hedendaagse Afrikaanse kunst-museum en een exclusief hotel (door de Zuid-Afrikaanse hotelier Liz Biden). Het hotel, genaamd The Silo, zal de voormalige liftschachten van het gebouw opvullen en is ingesteld om eind dit jaar te openen. Het hotel zal onder anderen 28 suites (met inbegrip van een uitgestrekte penthouse), een spa, een fitnessruimte en een zwembad op het dak en Champagne bar met uitzicht op de Tafelberg bezitten. (theroyalportfolio.com)


 

Unknown-1

Chablé, Yucatán Peninsula, Mexico

Wanneer kalksteen instortte werden er netwerken van grondwater onder de grond plotseling blootgesteld. Deze cenotes, zoals ze worden genoemd, waren heilige plaatsen voor de Maya gemeenschappen op het Mexicaanse schiereiland Yucatan. Chablé opent in mei met een bijzondere spa gebouwd op een deel van deze heilige grond. Gasten verblijven in een van 38 uitgestrekte villa’s met zwembad of een van de twee presidentiële suites met drie slaapkamers; of ze kunnen kiezen voor een verblijf in de gerestaureerde 19-eeuwse hacienda voor eenvoudige toegang tot de Maya-geïnspireerde behandelingen in de spa. De spa zelf zal beschikken over negen behandelkamers die lijken te zweven tussen het water en de enorme rotsformaties. De biologische tuin van Chablé zal verse ingrediënten leveren voor het grootste deel van de keuken van het resort, met uitzondering van de inhoud van een meer moderne heilige ruimte: een kelder met een van ’s werelds grootste collectie tequila. (Chableresort.com)


 

Unknown-1

Park Hyatt St. Kitts, Saint Kitts & Nevis

Op het zuidelijkste puntje van St. Kitts, binnen de ontwikkeling van het nieuwe 101.175.00 vierkante meter grote Christophe Harbour, bereidt Park Hyatt St. Kitts zich voor op de opening deze november. Het vakantieoord strekt zich uit over het Caribische eiland met 125 kamers, restaurants, en diverse zwembaden over een zanderig, halvemaanvormige strook bekend als Banana Bay. Net als zijn projecten elders (met inbegrip van Kiawah Island in South Carolina en Doonbeg in Ierland), heeft de ontwikkelaar en superjacht eigenaar Buddy Darby milieugevoeligheid en voldoende voorzieningen met Christophe Harbour gehandhaafd. Een superjacht jachthaven en het dorp opende vorig jaar, en de door Tom Fazio ontworpen golfbaan is bijna voltooid. Met de opening van Park Hyatt, zal de ontwikkeling eindelijk reizigers kunnen verwelkomen in een ongeëvenaarde stijl. (park.hyatt.com)

Via RobbReport