Van New York, the city that never sleeps tot de sneeuw in Zwitserland. Hier zijn 5 woningen ontworpen door grote namen in de architecten wereld, wat zorgt voor een speciale collectie. Allemaal vanuit Christie’s International Real Estate. Dat betekend dus dat alle vijf stuks te koop zijn.

15 Central Park West – Robert A. M. Stern, New York, New York
US $ 33.000.000

Op de 38ste verdieping van 15 Central Park West ligt één van de meest prestigieuze adressen van New York – Dit appartement met drie slaapkamers beschikt over 868 vierkante meter van leefruimte binnen, met een 65 vierkante meter groot terras erbij met uitzicht op Central Park. Herkenbaar voor zijn twee torens van kalksteen, werd het gebouw ontworpen in de nieuwe klassieke stijl door gerenommeerde postmoderne architect Robert A. M. Stern, tevens decaan van de Yale School of Architecture.

Klik hier voor meer informatie over deze woning.

Chesa Futura – Sir Norman Foster, St. Moritz, Zwitserland
Prijs op aanvraag

Dit wonderlijke onderkomen ligt op de Corviglia heuvel, met uitzicht op het dorp van St. Moritz en de Zwitserse Alpen, deze eigentijdse, 1.805 vierkante meter grote appartement met vijf-slaapkamers is gelegen in Chesa Futura, of Huis van de Toekomst – de ‘high-tech bubble’ creatie van Sir Norman Foster. Een ontvanger van de Pritzker Prize, de befaamde Britse architect zit ook achter projecten zoals de Reichstag, Duitsland, en het Londense Millennium Bridge.

Klik hier voor meer informatie over deze woning.

Arbor Hill – Rafael Viñoly, Fort Washington, Pennsylvania
Prijs op aanvraag

Een van de meest prominente landgoederen in de regio Philadelphia, de 12.200 vierkante-meter Arbor Hill werd bedacht door Rafael Viñoly, waarvan een ander project onder meer het Tokyo International Forum is. Het hotel ligt op 117358.8m² aan terrein, de residentie werd ontworpen om zowel comfortabel te zijn en om enorme kunstcollecties te tonen. Extra functies zijn ondermeer een uitkijktoren, twee boerderijen, en prachtige recreatieve voorzieningen.

Klik hier voor meer informatie over deze woning.

Historisch-cultureel monument # 403 – John C. Austin, Los Angeles, Californië
US $ 4.995.000

Aangewezen als Los Angeles Historic-cultureel monument # 403, werd dit vorstelijke Queen Anne herenhuis in Hancock Park ontworpen aan het begin van de 20e eeuw door John C. Austin (1870-1963) – de architect achter de Los Angeles ‘City Hall, Griffith Observatory en het Shrine Auditorium. Dit landgoed is gerestaureerd in de oorspronkelijke grandeur en biedt bijna 10.000 vierkante voet leefruimte met acht slaapkamers en een apart gastenverblijf.

Klik hier voor meer informatie over deze woning.

Art Nouveau Residence – Henri Sauvage, Parijs, Frankrijk
€ 3.200.000

Het hotel ligt in het 8e arrondissement van de stad, dit Parijse residentie is gevestigd in een groots gebouw uit 1920, ontworpen door Henri Sauvage (1873-1932) – een van de belangrijkste Art Nouveau en Art Deco architecten van Frankrijk. Met zes slaapkamers, is het appartement gerenoveerd en versierd met een eigentijdse afwerking. Aanvullende faciliteiten omvatten een high-tech keuken, een eigen lift en beveiligingssysteem.

Klik hier voor meer informatie over deze woning.

Ga voor meer informatie naar de website van Christie’s.