EEN DESIGN KLASSIEKER VOOR IEDEREEN

Als iets beroemd is geworden door zijn herkenbaarheid, is het de Zwitserse stationsklok. Mooi in zijn eenvoud, duidelijk in zijn minimalisme en tijdloos in zijn design. Met het ongeëvenaarde ontwerp van Hans Hilfiker heeft de stationsklok sinds zijn eerste verschijning in 1947 een plek veroverd op een aantal prestigieuze plaatsen in de wereld. Hij is te zien in het Design Museum in Londen, het Guggenheim in Bilbao, het New York Museum of Modern Art, het San Francisco Museum of Modern Art, het Architect Café in Tokio en de Conran Shops in Londen, New York, Tokio en Parijs.

Deze designklassieker heeft zijn sporen inmiddels dus ruimschoots verdiend en dankzij horlogemerk Mondaine is hij voor iedereen bereikbaar. Mondaine is gebaseerd op de officiële stationsklok van de Zwitserse spoorwegen en mag als enige merk de pay-off ‘Official Swiss Railways Watch’ gebruiken. Het design van de klok is zo visueel herkenbaar, dat ook mensen die de merknaam Mondaine niet kennen, het design wel eerder hebben gezien. Op elke wijzerplaat is het Mondaine-logo afgebeeld, met daaronder het logo van de Zwitserse spoorwegen. Een echte Mondaine herken je tevens aan het rode beeldmerk op de kroon (het knopje) de rode secondewijzer met het gesloten bolletje, een beschermd designkenmerk.

De Zwitserse kwaliteitsuurwerken zijn net zo punctueel als de Zwitserse spoorwegen. Absoluut uniek is het feit dat slechts één wijzerplaat de basis van de totale collectie vormt. De basis is altijd hetzelfde design: de variatie zit in de kleur van de wijzerplaat en van de zogeheten indexen, de streepjes die de uren aanduiden (zwart, zilverkleurig en wit). De prijzen van de horloges zijn verrassend: het grootste deel van de collectie heeft een verkoopprijs tussen € 150,00 en € 300,00. Behalve horloges maakt Mondaine klokken, reiswekkers en bureauklokjes, met hetzelfde kenmerkende design.