De Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro is nu te bestellen bij de Nederlandse Audi-dealers voor prijzen vanaf € 85.000*. De innovatieve plug-in hybride met quattro vierwielaandrijving kan over een afstand van 56 km (volgens de NEDC) volledig elektrisch aangedreven en dus lokaal emissievrij rijden. Door de gunstige verbruikscijfers en de daaraan gekoppelde lage CO2-uitstoot valt de Q7 e-tron 3.0 TDI quattro bij zakelijke inzet in de 15%-categorie van de fiscale bijtelling. De levering start in het derde kwartaal van dit jaar.

De Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro is de eerste plug-in hybride ter wereld met een V6 TDI en quattro. Het systeemvermogen bedraagt 275 kW/374 pk en het maximale koppel 700 Nm. Dit leidt tot een sprint van 0-100 km/h in 6,2 seconden. Het trekgewicht van de Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro is 2.800 kg, bij het optionele Adaptive Air Suspension loopt dit zelfs op tot 3.500 kg. Het gemiddelde verbruik volgens de NEDC (New European Driving Cycle) bedraagt 1,8 liter diesel per 100 km. De lithium-ion batterij met een capaciteit van 17,3 kWh is via het stopcontact en openbare laadpunten te laden. De volledig elektrische actieradius bedraagt 56 kilometer. Hetgeen mede op het conto komt van het slimme warmtemanagement met geïntegreerde warmtepomp. Audi is de eerste fabrikant die deze innovatieve technologie toepast.

Standaard Audi virtual cockpit
De Q7 e-tron 3.0 TDI valt ook op door de zeer omvangrijke standaarduitrusting met onder meer LED koplampen, Audi virtual cockpit (het digitale instrumentenpaneel met onder meer weergave van de energiestromen), MMI navigatie plus met MMI touch, Audi sound system en de Audi phone box. Ook Audi connect is inbegrepen. Hiermee is een snelle internetverbinding mogelijk. In het verlengde hiervan is ook Audi connect safety & service standaard. Met de Audi connect e-tron services en de Audi MMI app is het hiermee mogelijk om via een smartphone het laadproces te managen, de airco te bedienen en data van vorige trips te raadplegen.

De Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro is leverbaar vanaf € 85.000*. Hij is er ook als extra complete Premium Edition en Sport Edition. Ook het handige thuislaadpunt van Eneco is beschikbaar.

https://youtu.be/uvAaswHND20