Met veel genoegen introduceert Oris de volgende serie in ‘pole position’, vervaardigd in samenwerking met jarenlange Formule 1 partner Williams. De Oris Williams collectie weerspiegelt de snelheid, power en technologie van de Formule 1. 

De 42mm kast van het nieuwe model van gesatineerd roestvrijstaal is net als die van de eerste serie, maar de tweedelige wijzerplaat markeert een verschuiving van de aandacht. Oris designers hebben het ontwerp verder ontwikkeld om de look van het horloge nog sportiever en technischer te maken.

De cijfers op de minutenrand langs het binnenste gedeelte van de wijzerplaat bijvoorbeeld, zijn horizontaal geplaatst om het instrumentenpaneel van een Williams Formule 1 wagen na te bootsen – en dus niet rondom zoals bij de meeste horloges. Dit horizontale thema wordt voortgezet in de twee Arabische cijfers op 3 en 9 uur – de overige cijfers zijn weggelaten om het horloge een helder gestroomlijnd voorkomen te geven.

01 733 7716 4164-07 4 24 50 - Oris Williams Engine, Date_HighRes_4983

De deels geskeletteerde wijzerplaat toont een gedeelte van het antracietkleurige, automatische uurwerk eronder, dus de drager kan in de mechanische motor van het horloge kijken. Een ronde ingefreesde gleuf in de wijzerplaat verhoogt de technische uitstraling. De centrale secondewijzer is Williams blauw, net als de datummarkering onder het datumvenster op 6 uur, waardoor je de datum er sneller uitpikt als je een snelle blik op het horloge werpt.

De samenwerking tussen Oris en Williams is al jaren bijzonder productief. De relatie heeft een serie sportieve, technische en memorabele horloges opgeleverd die de power, glamour en aandacht voor design van Formule 1 samenbrengen in een eigentijdse horlogecollectie. Met de Oris Williams Engine, Date schakelt de collectie weer een tandje hoger.

01 733 7716 4164-07 4 24 50 - Oris Williams Engine, Date_HighRes_4985

Product Features

Oris Williams Engine, Date

Ref. No. 01 733 7716 4164 RS, Ø 42.00mm

  • Automatic movement Oris Cal. 733, based on SW200-1, with date at 6 o’clock
  • Multi-piece stainless steel case and stainless steel crown. Water resistant to 10 bar/100m
  • Flat sapphire crystal with anti-reflective coating inside
  • Screwed stainless steel case back with see-through mineral crystal
  • Black skeleton dial with applied numerals. Black hour and minute hands with white Super-LumiNova®. Blue second hand with white tip
  • Black rubber strap with stainless steel folding clasp. Also available with stainless steel bracelet.
  • Swiss retail price CHF 1,400
01 733 7716 4164-07 8 24 50 - Oris Williams Engine, Date_HighRes_4987