Pure Luxe praat regelmatig met bekende mensen. Gewoon mensen die op hun eigen wijze ergens succes mee hebben. Dit kunnen Bekende Nederlanders, ondernemers, zakenmensen, artiesten enzovoort zijn. Er wordt, naast andere facetten in het leven, ook naar materiële zaken gevraagd. Niet met het idee van “kijk ons nou even” maar gewoon omdat mensen die daar hard voor werken, daarvan ook echt kunnen en mogen genieten, Pure Luxe dus. De vragen zijn kris kras door elkaar en heel divers maar altijd met respect gesteld.

Pure Luxe had dit keer het voorrecht om te mogen spreken met Mr. Mark Teurlings, topadvocaat en
strafrecht- en echtscheidingsdeskundige.

01


Als je aan pure luxe denkt, wat betekent dit dan voor jou persoonlijk?

Bij pure luxe denk ik aan een reis naar de Malediven en reizen in de First Class van Emirates. Douchen op 10 kilometer hoogte is natuurlijk echte luxe. Dan begint de vakantie echt al in het vliegtuig. En op de Malediven is het strand en het water echt paradijselijk mooi. 

02Vanaf welke leeftijd ben je al aan het werk en hoeveel uur per week werk je gemiddeld?

Ik begon laat. Pas op mijn 20e begon ik als barman in de studio van het in de jaren negentig zeer populaire popmuziek-programma Countdown van Veronica TV. Nu werk ik gemiddeld 70 tot 80 uur maar ik hou mijn mail altijd in de gaten en antwoord vrij vaak direct (niets aan gelogen, Mark!). Mijn werk is ook mijn hobby. Dus ik werk niet als ik slaap. Misschien werk ik dus eigenlijk veel langer maar heb ik er zelf geen erg in.

03Neem je regelmatig en bewust afstand van je werk en wat doe je in de tijd dat je niet aan het werk bent?

Te weinig. Ik kan erg genieten van vrienden en mijn gezin. Uit eten gaan vind ik zalig. Maar ik probeer vooral veel tijd met mijn dochter door te brengen en breng haar ook vaak naar school in de ochtend. Ik hou niet zo van spelletjes, maar speel ze dan wel, zeker met haar. En op vakanties geniet ik wel degelijk meer, maar ik hou de zaken altijd in de gaten.

04
Is gezondheid en gezond blijven voor jou belangrijk?

Ik ben gezond en dat is op zich al een luxe. Ik ben me dat wel bewust maar daar houdt het dan ook wel op.

Dus voorlopig nog geen aangepaste maaltijden en of lange hardlooprondjes langs de Vecht voor Mark.

05
Wat zijn voor jou materiële zaken waar je veel waarde aan hecht?

Geen. Ik hou wel van mooie dingen. Een goed en warm huis is fijn, een goede auto, mooie vakanties ook dus, maar ik hecht er geen waarde aan. Nee ik lever ze niet graag in, maar als ik een stap terug zou moeten doen zou ik dat prima kunnen.

Het is natuurlijk niet het belangrijkste in het leven, maar wij vinden het bij Pure Luxe wel leuk hiernaar te informeren omdat als je ergens echt hard voor werkt, je er dan wel van moet kunnen genieten. Respect dus, Mark, red.

06In dit kader: in welke auto‘s rijd je en maak je wel eens gebruik van een privé-chauffeur?

Zelf rijd ik een zwarte Bentley Continental GT. Ik heb ook een klassieke Ferrari (355 Spider) voor de zondagochtend. Ik zou ook iets anders kunnen kiezen. (Mark doelt op nog twee andere exclusieve Duitse modellen die hij ook heeft staan, red.). Ik vind het veels te leuk om zelf te rijden en zou bovendien achterin misselijk worden dus ik maak geen gebruik van een chauffeur.

07Je krijgt regelmatig aandacht in de media. Vind je dit positief, negatief of een combinatie van beide?

Het is over het algemeen positief, maar hoge bomen vangen veel wind. Ik bemerk steeds meer jaloezie en valsheid. Mensen die je regelmatig tegen komt, erg vriendelijk tegen je doen maar je achter je rug om helemaal zwart maken. Dat zijn natuurlijk intens slechte mensen, maar daar komen ze vanzelf ook achter. Daarvoor zijn er teveel mensen die weten dat ik ok ben. Maar Karma. Ze komen vanzelf aan de beurt. En de negativiteit van mensen die jou helemaal niet kennen is niet leuk, maar makkelijker te negeren. Ik ga heel goed met de media om en ze vinden het fijn hoe ik dingen kan uitleggen. Ik weiger vaak maar je ziet me toch 1 tot 2 x per week op tv.

08
Zijn er nieuwe initiatieven waar je op dit moment mee bezig bent?

Ja vrij veel. Naast de advocaat ben ik voorzitter van Webshop Keurmerk. Dat is inmiddels het grootste keurmerk voor consumenten in Nederland en België. We zijn nu ook in Duitsland en Frankrijk begonnen en gaan in meer landen beginnen. Ik doe daarnaast mee in Deliver2day, een bezorgdienst via de app voor wat jij nodig hebt binnen 1 uur. Daarnaast Ligo.nl, juridisch advies voor een vast laag maandbedrag en lagere notaris- en advocatentarieven. Ik zit in nieuw een Crowdfundingbedrijf dat heel erg groot gaat worden omdat deze iets anders gaat doen dan al die anderen. Ik zit bij The Secret Lab, een topbedrijf dat websites en apps maakt. Ik doe mee in een soort nieuwe Pinterest, maar dan veel beter. Daar ga je nog veel van horen. Daarnaast zit ik in nog 5 bedrijven waar ik nog niets over kan of mag zeggen maar waar ik ook veel van verwacht. Tenslotte hoop ik dat onze Stichting Red een Straatkind die ik met wat advocaten heb opgezet meer donaties krijgt zodat we meer kinderen in Oeganda kunnen helpen. Mark is dus naast advocaat, investeerder, ondernemer en zet zich in voor een goed doel. Chapeau, Mark!

Mark is ook nauw betrokken bij goede doelen.

Mark is ook nauw betrokken bij goede doelen. Zoals redeenstraatkind.nl

09
Wat is jouw favoriete stad in Nederland en welke stad buiten Nederland?

Ik hou het meest van Amsterdam. Ik heb er zelf 21 jaar gewoond (inmiddels richting ’t Gooi verhuist, red) en werk er nog steeds (Amsterdam Zuid, red) met veel plezier. Amsterdam is prachtig. Laatst had ik vrienden uit Los Angeles over rond Koningsdag. De zon scheen, de grachten lagen er prachtig bij en op elke hoek is er wel iets te doen. Ik voelde trots toen ze hier waren. Buiten Nederland vind ik Los Angeles heerlijk. Maar vooral ook omdat ik daar veel vrienden heb en ik het klimaat en eten daar zalig vind.

10
Draag je sieraden? Zo ja, wat voor soort sieraden?

Ja. Behalve horloges van diverse merken draag ik altijd een band van Buddha to Buddha. Ik droeg en draag nog soms Rolex en Audemars Piquet maar tegenwoordig weer mijn klassieke Cartier Boxter. Een stijlvolle man dus deze advocaat.

Wij willen Mark zeer bedanken voor de openhartige antwoorden, we blijven hem ook volgen en komen hem vast wel weer tegen binnenkort aangezien Pure Luxe ook graag op de Amsterdamse borrels komt. Daarnaast zit het kantoor van Mark hier om de hoek in Amsterdam Zuid.