Volvo onthulde in thuisland Zweden de langverwachte V90. De stijlvolle en veelzijdige V90 die in de hoofdstad Stockholm werd gepresenteerd, is het derde en laatste lid van de ‘90-serie’ waar ook de nieuwe Volvo S90 en de meermaals bekroonde XC90 toe behoren.

De nieuwe Volvo V90 bouwt voort op een rijke historie in het estate-segment, dat zestig jaar geleden begon met de Volvo Duett. De V90 maakt grote stappen op het gebied van esthetiek, kwaliteit en afwerking, terwijl Volvo’s grote premium estate praktischer en veelzijdiger is dan ooit.

174175_Volvo_V90_Location_Front_7_8

‘We hebben een zeer sterke reputatie in het estate-segment’, zegt Håkan Samuelsson, CEO bij Volvo Cars. ‘Wij zijn vooral bekend als estate-merk. Vandaag de dag gaat het bij Volvo om veel meer dan alleen estates, maar we zijn wel trots op het erfgoed van de Volvo V90.’

De V90 is het derde model van Volvo’s ‘top-of-the-line’ 90-serie. Ze zijn alle drie gebouwd op het compleet nieuwe, modulaire Scalable product Architecture (SPA) voertuigplatform dat een groot aantal nieuwe toepassingen mogelijk maakt, zowel op het gebied van design als van uitrusting en productie.

174185_Volvo_V90_Location_Rear

‘De essentie van een moderne estate is de intrigerende combinatie van een luxueuze rijervaring met de kenmerkende functionaliteiten van een ruime stationwagen. De premium ambiance in het nieuwe interieur wordt gecombineerd met de juiste functionaliteiten, of het nu gaat om een royale laadruimte of de nieuwste vorm van connectivity’, zegt Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design bij Volvo Cars.

De Volvo V90 is niet alleen voorzien van baanbrekende, semi-autonome Pilot Assist technologie. Het model is ook standaard uitgerust met het meest geavanceerde veiligheidspakket op de wereldwijde automarkt, inclusief Animal Detection en Run-off road mitigation. De toonaangevende connectiviteit is mede te danken aan naadloze smartphone-integratie via Apple CarPlay.

170736_Interior_cockpit_Volvo_S90_blond

Volvo heeft ook enorm geïnvesteerd in de dynamische kwaliteiten van het nieuwe model, met een compleet nieuwe rijervaring door meer voorspelbaarheid en betrokkenheid van de bestuurder.

‘Het aanbod van de Volvo V90 is zeer sterk. Onze PowerPulse technologie is ontwikkeld om onze dieselmotoren een flinke performance boost te geven, terwijl de T8 Twin Engine plug-in benzinehybride een vermogen van 410 pk levert én een afstand van circa 50 kilometer geheel elektrisch en emissievrij kan overbruggen’, besluit Peter Mertens, President Research & Development bij Volvo Cars.

170734_Interior_Large_Animal_Detection_1