Volvo Cars zet de nieuwe S90 premium sedan bijzonder scherp geprijsd in de markt. Hij is er vanaf 42.995 euro met een rijke standaarduitrusting en ongeëvenaarde veiligheidsvoorzieningen zoals onder meer Large Animal Detection en Run off road mitigation. Tijdelijk is er voor een meerprijs van 995 euro bovendien een speciale Volvo S90 Intro Line verkrijgbaar met aantrekkelijke zaken als Sensus navigatie met Lifetime MapCare en het uitgebreide IntelliSafe Surround.

170801_Profile_Volvo_S90_Mussel_Blue

De introductie van de nieuwe Volvo S90 is het tweede hoofdstuk van de complete vernieuwing van het Volvo-productgamma, die het merk in 2015 inzette met de nieuwe XC90. De Volvo S90 heeft een heel eigen uiterlijk en zeer luxueus interieur. Het fraaie front draagt Volvo’s nieuwe Iron Mark. De T-vormige dagrijverlichting, door het Volvo-designteam ‘de hamer van Thor’ gedoopt, maakt de S90 tot een opvallende, krachtige verschijning. Dit is Scandinavisch design en dat biedt ook het interieur met een mix van innovatieve techniek en natuurlijke materialen voor een elegante, uitnodigende en smaakvolle ambiance.

170792_Detail_Rear_Light_Volvo_S90_Mussel_Blue

IntelliSafe Assist norm in veiligheid
De S90 wordt standaard geleverd met IntelliSafe Assist. Dit is inclusief Adaptive Cruise Control, Distance Alert en de geavanceerde semi-autonome rijmodus Pilot Assist. Hiermee bestuurt de auto zichzelf en volgt hij keurig de wegmarkeringen tot snelheden van zo’n 130 km/uur, zonder dat hij een andere auto hoeft te volgen. Pilot Assist is een volgende stap op weg naar een volledig zelfrijdende auto – een van de belangrijkste Volvo-innovaties voor de toekomst.

170789_High_Front_Volvo_S90_Mussel_Blue

Remmen voor groot wild
Verder heeft het City Safety-systeem van de S90 een wereldprimeur: Large Animal Detection. Het systeem herkent ook grote dieren als paarden en elanden, zowel ’s nachts als overdag. City Safety waarschuwt en biedt ondersteuning bij het remmen om een botsing met grote dieren te helpen voorkomen.

Zeer complete uitrusting
De instapversie Volvo S90 Kinetic valt op door zijn complete uitrusting, zeker in relatie tot zijn prijs. Het meest opvallende is de standaard IntelliSafe Assist met onder meer adaptieve cruise control en Pilot Assist. Ook een regensensor en climate control met twee zones zijn aan boord.

De Volvo S90 Momentum (meerprijs vanaf 4.500 euro t.o.v. de Kinetic) biedt als tweede uitrustingsniveau onder meer lederen bekleding, LED koplampen, verwarmbare voorstoelen en High Performance Audio met een 9-inch touchscreen.
De S90 Inscription (meerprijs vanaf 6.000 euro t.o.v. de Momentum) maakt het leven aan boord zeer luxueus dankzij zaken als stoelventilatie en een massagefunctie. Ook Full LED Active High Beam koplampen en een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel zijn standaard.

170799_Rear_Quarter_Volvo_S90_Mussel_Blue

Intro Line
Voor een bescheiden meerprijs van 995 euro biedt Volvo op de Momentum tijdelijk het Intro Line pakket met extra’s als:
• 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel (voor de Momentum)
• Automatisch dimmende buitenspiegels (voor de Momentum)
• Park Assist Pilot inclusief Park Assist vóór
• Sensus navigatie met Lifetime MapCare
• IntelliSafe Surround met Blind Spot Information System (BLIS) met Lane Change Merge Assist, Cross Traffic Alert en Collision Warning & Mitigation Support achter

Business Pack Connect
Het zeer aantrekkelijke Business Pack Connect, ook leverbaar voor de Kinetic, kost 1.595 euro en omvat onder meer:
• Volvo Sensus Connect: 9-inch touchscreen voor bediening van klimaat, audio, internetdiensten, apps, automenu en zeer uitgebreide Voice Control functionaliteit
• Sensus navigatie met Lifetime MapCare
• Park Assist achter

Nieuw: Versatility Line
Deze line kent een aantal items die de gebruiksvriendelijkheid verder verhogen en is leverbaar voor 1.895 euro (niet voor de Kinetic):
• Elektrisch bedienbare achterklep
• 12V-aansluiting in bagageruimte
• Elektrisch neerklapbare achterbank
• Keyless Drive met remote tag, handsfree achterklep openen en verlichte portiergrepen met chromen omlijsting en grondverlichting

Family Line
Ook de Family Line van 395 euro is nu voor het eerst beschikbaar op een Volvo sedan:
• Elektrisch bedienbare kindersloten
• Zittingverhogers buitenste zitplaatsen achter

170790_Rear_Volvo_S90_Mussel_Blue

De Volvo S90 is per direct bij de Volvo-dealer te bestellen. De prijslijst is eenvoudig te downloaden via www.volvocars.nl/prijslijsten