Land Rover maakte vandaag tijdens de opening van Rotterdam Contemporary Art Fair de drie winnaars van de ‘Design Your Evoque’-wedstrijd bekend. De ontwerpen van de Range Rover Evoque van Bas Derks, Edo Melters en Pieter van Bussel werden door de onafhankelijke jury bekroond als meest origineel. De drie winnende designs zijn nog tot en met zondag 14 februari 2016 te bewonderen tijdens Rotterdam Contemporary. Daarna mogen de drie winnaars drie maanden lang rondrijden in een Range Rover Evoque in hun zelf ontworpen design.  

In totaal werden er meer dan 1000 designs ingestuurd en werd er door het publiek meer dan 23.000 keer gestemd op hun favoriete design. Uit de twintig designs met de meeste stemmen koos een professionele jury, bestaande uit Nederlands bekendste designer Piet Boon, topfotograaf Rahi Rezvani, en oprichter van Online Galerij Vincent Moleveld, de drie beste ontwerpen. Bijna drie maanden lang stond er op de Land Rover Nederland Facebook pagina een design tool waarmee iedereen zijn of haar creativiteit kon uiten op de Range Rover Evoque. Door het ontwerp te promoten via zijn of haar eigen social media kanalen kon de deelnemer stemmen verzamelen.

Marc Bienemann, Algemeen Directeur Jaguar Land Rover Benelux geeft een toelichting op de wedstrijd: “De Range Rover Evoque valt in het straatbeeld direct op door de uitgesproken styling en het unieke design. Van de Range Rover zijn tevens verschillende limited editions verschenen van onder andere Victoria Beckham, Studio Job en Piet Boon. Met ‘Design Your Evoque’ hebben wij iedereen de kans geven om een uniek ontwerp van de Range Rover Evoque te maken. We vinden het fantastisch dat meer dan 1000 designs zijn ingestuurd en dat meer dan 23.000 stemmen zijn uitgebracht. Met ‘Design Your Evoque’ hebben we het ontwerpen van een Land Rover mogelijk gemaakt voor een breed publiek en dat heeft drie schitterende winnende ontwerpen opgeleverd.”

Piet Boon: “Als ontwerper is het ontzettend gaaf om samen te mogen werken met Land Rover, een van de meest iconische merken ter wereld. De winnaars hebben alle drie op hun eigen manier hun creatieve invulling aangegeven aan het uiterlijk van de Evoque.”