De Bentley B05 Unitime worldtimer chronograaf is terug op de weg in een nieuw, geheel zwart uiterlijk. Onder de ‘motorkap’ bevindt zich een hightech Breitling manufactuurkaliber en de krokodillenleren en deels rubberen band zorgen voor perfecte grip om de pols. Het horloge wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 500 stuks.

Als het meest kosmopolitische model in de Breitling for Bentley-collectie, is de Bentley B05 Unitime ontworpen voor hen die van reizen een levenskunst maken. Na staal en roségoud biedt Breitling een gelimiteerde editie van het horloge met een zwart gesatineerde en gepolijste stalen kast. Door gebruik te maken van een op carbon gebaseerde coating is de kast zeer krasbestendig. Opvallende kenmerken zijn verder de ebbenhoutzwarte wijzerplaat met een verhoogde wereldbol en een gloednieuwe band waarbij de rubberen kern is gecombineerd met een mat krokodillenleren exterieur. Het resultaat is een bijzondere combinatie van sportiviteit en stijlvolle elegantie voor deze worldtimer chronograaf die is uitgerust met een innovatief manufactuuruurwerk voorzien van een mechanisme met twee gepatenteerde onderdelen. Het systeem met dubbele schijven van de Bentley B05 Unitime Midnight Carbon maakt het mogelijk om in één oogopslag de tijd af te lezen in 24 tijdzones. Wanneer de gebruiker de tijdzone aanpast, hoeft alleen de kroon voor- of achteruit gedraaid te worden in stappen van één uur om alle indicaties in een vloeiende beweging te corrigeren – inclusief automatische aanpassing van de lokale datum zonder dat de precisie hierbij verloren gaat.

Bijkomende gebruiksvriendelijke functies omvatten een 24-uursschijf, compleet met dag/nachtindicatie voorzien van witte en zwarte segmenten, terwijl de 24-stedenschijf is uitgerust met een indicatie die rekening houdt met de eventuele zomertijd (DST). Het in eigen atelier vervaardigde Breitling B05 kaliber combineert deze revolutionaire wereldtijdenfunctie met een state-of-the-art zelfopwindend chronograafuurwerk. Zoals elk Breitling uurwerk, is ook dit uurwerk chronometer gecertificeerd door het COSC (Zwitserlands officiële chronometer testinstituut), de enige nauwkeurige en betrouwbare referentie gebaseerd op de internationale norm. Visueel aansluitend op de zwarte ‘carrosserie’ en wijzerplaat, is deze exclusieve motor uitgerust met een naar een velg gemodelleerde, zwarte rotor die zichtbaar is door de transparante saffier glazen kastbodem.

Bentley B05 Unitime Midnight Carbon_01

Uurwerk: Manufactuur Breitling Caliber B05, officieel chronometer gecertificeerd door het COSC, zelfopwindend, hoge frequentie (28.000 vibraties per uur), 56 jewels. Gangreserve van meer dan 70 uur. 1/4e seconde chronograaf, 30-minuten en 12-uren tellers. Wereldtijd. Kalender. Kast: Staal met een zwarte coating. Waterdicht tot 100 meter. Schroefkroon. Bolgeslepen saffierglas, aan weerszijden ontspiegeld. Transparante kastbodem van saffierglas. Diameter: 49 mm. Wijzerplaat: ebbenhoutzwart. Band: krokodillenleer, rubber.