De ‘Drive de Cartier’ horloge collectie werd op het ‘SIHH 2016’ onthuld , met de bedoeling om aankomende mei al beschikbaar te worden. De collectie werd geïnspireerd door ontwerpen van auto’s. Verkrijgbaar in 18-karaats roze goud of staal, de kast herbergt een koperen zwart, wit of grijs guilloche wijzerplaat, evenals een transparante caseback die pronkt met de ‘Cartier Manufacture Movement 1904 MC’ in zijn volledige pracht.

De beweging werd opgericht in 2010 en is verkrijgbaar in twee zelfopwindende mechanische versies. De eerste is het kaliber 1904-PS MC, terwijl de andere de kaliber 1904 MC-FU wordt genoemd. Echter, bevat deze gloednieuwe collectie ook een Drive de Cartier Flying Tourbillon horloge, die wordt aangedreven door een handmatig opgewonden 9452 MC beweging. Afhankelijk van de uitvoering, gaan deze uurwerken gepaard met zwart of bruin alligator lederen bandjes en roze goud of staal gespen.

Cartiers-Drive-de-Cartier-Collection-1
Cartiers-Drive-de-Cartier-Collection-2
Cartiers-Drive-de-Cartier-Collection-4
Cartiers-Drive-de-Cartier-Collection-5