Als één iemand weet hoe je kan genieten van het luxe leven, dan is het wel James Bond. Er zijn dan ook weinig James Bond films waar 007 niet in een mooi luxe hotel verblijft ergens op de wereld, vergezeld door een nog mooiere vrouw. Wij hebben onze 5 favoriete hotels uit de James Bond films geselecteerd waar een verblijf niemand zal teleurstellen.

29570160

Four Seasons Canary Wharf, Londen

Verscheen in: Skyfall

Hotelgasten krijgen gratis toegang tot het Virgin Active zwembad, tegenover het Canary Riverside, waar Daniel Craig een duik nam in de openingsscène van de film. Kijk hier voor meer informatie.

23183128

Grand Hotel Pupp, Praag

Verscheen in: Casino Royale

Het hotel heeft als bijnaam Montenegro’s ‘Hotel Splendide’; het restaurant en de lobby kwamen voor in scènes uit de film, waar James Bond meedeed aan een poker toernooi. Kijk hier voor meer informatie.

61303703

British Colonial Hilton, Nassau, Bahama’s

Verscheen in: Thunderball (1965) en Never Say Never Again (1983)

In Never Say Never Again verscheen Sean Connery in de scène waar hij een martini aan het drinken is op de pier van het hotel, voordat Bond-girl Domino (Kim Basinger ) een fabelachtige entree maakt via water ski’s. Kijk hier voor meer informatie.

19580796

Fontainebleau Hotel, Miami

Verscheen in: Goldfinger (1964)

In de opening credits en diverse andere scènes uit de film verscheen dit prachtige hotel in Miami, ook wanneer Jill Masterson wordt omgezet in een duur gouden lijk. Kijk hier voor meer informatie.

11866724

The Peninsula Hong Kong

Verscheen in: The Man With The Golden Gun (1974)

De scène waarin Roger Moore Bond-girl Andrea Anders (Maud Adams) achtervolgt van Macau naar Hong Kong. Bond-factor bonuspunt: gasten kunnen rijden in een van de herkenbare ‘Peninsula-groene’ Rolls-Royce auto’s van het hotel – net als degene die gezien werd in de scène waar Andrea Andersen werd opgepakt toen ze aankwam in Hong Kong. Kijk hier voor meer informatie.